Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Dystrofie > Posttraumatische dystrofie en alternatieve geneeskunde

Posttraumatische dystrofie en alternatieve geneeskunde

In het algemeen gaat men er van uit dat een van de oorzaken overactiviteit van het sympatische zenuwstelsel is, en de zogenaamde sympatectomie (blokkeren van een bepaalde zenuw) is dan ook een veelvoorkomende strategie. In Wenen voegt met ook acupunctuur toe.

In de kliniek voor anesthesie in Wenen zetten de anesthesisten naast dit soort blokkeringen dus ook met succes acupunctuur in. Omdat acupunctuur ook vrijwel geen bijwerkingen heeft, meent men in die Weense kliniek dat het zin heeft om het te gebruiken.

Er zijn diverse andere mogelijkheden voor complementaire behandelingen. Maar er zijn geen duidelijk bewezen effectieve behandelingen. Noch vanuit de reguliere geneeskunde, noch vanuit de alternatieve geneeskunde…..

We bespreken in ieder geval de methode Macedonie, het mobiliseren van het pijnlijke lichaamsdeel door de pijn grens heen, en acupunctuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.