Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Licht therapie

Licht therapie

Er zijn verschillende soorten licht therapie. Binnen de ayurveda bijvoorbeeld worden bepaalde kleuren licht ingezet, maar ook meer technische benaderingen bestaan, zoals de James Embar light technology.

James Embar is een uitvinder die een apparaat heeft uitgevonden dat speciaal licht geeft, dat zou pijnverminderend werken en een positieve invloed uitoefenen op veel aandoeningen. James Embar woont op Hawai en was bij IOCOB te gast, met de vraag hoe hij zijn uitvinding kon toetsen. Gebaseerd op onze ervaringen met de experimentele behandeling van brandwonden, gaven we hem de raad om het te toetsen bij de genezing van brandwonden. Momenteel is een studie begonnen in de USA, James EMBAR® Light Therapy in the Treatment of Burn Wounds of Intermediate Depth en als die studie afgesloten is, zullen we weten of dat speciale licht inderdaad therapeutische werkzaamheid heeft.

Verder is licht een universeel aanwezige voorwaarde voor het leven, en zonlicht beinvloedt dan ook allerlei levensprocessen. Zonlicht heeft ook duidelijk positieve effecten op de stemming en kan depressies verminderen. Of, om een Amerikaanse site te citeren:

Full-spectrum light travels from the eye to the brain, where it triggers the hypothalamus to send chemical messengers to regulate the autonomic functions of the body, such as blood pressure, breathing, digestion, and the immune system, as well as the body’s circadian rhythm.

In order to maintain health, it may be important to be exposed to light containing the full wavelength spectrum found in natural light. Full-spectrum light therapy, bright light therapy, and ultraviolet light therapy are used by some clinicians for treating conditions that range from seasonal affective disorder to bulimia, and new applications are continually being suggested.

Beoordeling 

Omdat er zo veel verschillende invalshoeken bestaan binnen de lichttherapie, van Embar tot Ayurveda, beoordelen we lichttherapie als geheel niet met een stoplicht. Embar bijvoorbeeld is nog geheel experimenteel en zou een oranjerood licht krijgen, en zonlicht en UV licht bij depressies zou een groen licht krijgen, daar is veel overtuigend bewijs voor werkzaamheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.