Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Kanker en alternatieve geneeskunde - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Kanker en alternatieve geneeskunde

Kanker en alternatieve geneeskunde

Share |
Er zijn heel veel behandelvormen waaruit men kan kiezen bij kanker. Maar geen enkele behandelvorm kan kanker genezen! Wel symptomen verminderen en conditie verbeteren. Bijvoorbeeld kruiden, het maretakpreparaat uit de antroposofische geneeskunde (viscum), behandelingen die stress verminderend werken, zoals hypnose, autogene training, biofeedback, visualisatie en meditatie, acupunctuur, lichaamswerk, mineralen en supplementen, en allerlei diëten. We willen beginnen met een citaat van de voorzitter van het KWF, de heer van der Poll over de grootste bestrijder van kwakzalverij binnen de kankerbehandeling....:

"de heer Renckens is een fundamentalist, die extreme consequenties uit het gelijk van de wetenschap trekt. De Kankerbestrijding (KWF red.) kiest in deze niet voor verkettering en ontkenning, maar erkent het recht van mensen om ook buiten de reguliere zorg hulp te zoeken." 

Zo een citaat is belangrijk, omdat het laat zien dat ook topmensen in de kankerbstrijding open oog hebben voor alternatieven! 

Duidelijk mag zijn dat al deze therapieën steeds een aanvulling kunnen vormen op de reguliere behandeling en nooit in plaats van reguliere behandelingen mogen komen!

Sommige voedingspreparaten en supplementen* kunnen een negatieve interactie aangaan met middelen die door de oncoloog voorgeschreven worden. Informeer dus altijd uw behandelend arts dat u extra preparaten gebruikt, of vraag het bij uw apotheker. Sommige behandelwijzen zijn duidelijk bewezen, zoals de waarde van acupunctuur bij de bestrijding van pijn en droge mond na bestraling (xerostomie). Andere vormen van behandelen zijn onbewezen, maar lijken zinvol. En sommige preparaten zijn zonder meer zinloos, zoals bijvoorbeeld haaienkraakbeen. Andere preparaten kunnen wel zeer zinvol zijn: granaatappelsap bij prostaatkanker bijvoorbeeld.

Er zijn sites voor alternatieve therapieën die angst zaaien m.b.t. conventionele behandelvormen als chirurgie, bestraling en chemotherapie. IOCOB is van mening dat dit onjuist is, en dat reguliere therapie niet zo ongenuanceerd bekeken moet worden. Het kan niet zo zijn dat patiënten uit de armen van de reguliere behandelaars gedreven worden!

 

Sites

Berichten

 1. Kanker schreef:

  Dr. Santos (Canada) maakt gebruik van het protocol van Dr. Simoncini voor de behandeling van kanker. De resultaten zijn veelbelovend………

  Dr. Santos zegd: Zijn therapie (Dr.Simoncini), gebaseerd op natriumbicarbonaat, is onschadelijk en zeer effectief en dient te worden toegepast over de hele wereld.

  Dit zijn enkele citaten uit een artikel (Engels) en te vinden bij deze link:

  https://drrodsantos.com/iv_sodium_bicarbonate.html

  Bij onderstaande link het verhaal van een 14 jarige jongen die behandeld werd door Dr. J. Ashley. De jongen had een hersentumor en was in zijn laatste uur. Zijn moeder vroeg of ze bij hem kon blijven in dit laatste uur om nog tegen hem te praten. De dokter vond dat goed en kwam toen op het idee om, voor hij wegging, een infuus met natriumbicarbonaat te geven en ging toen weg. Toen hij terug kwam in het ziekenhuis was er nogal flinke opwinding. De jongen liep al pratend met zijn moeder door de gang!!!!! !!!!!!!

  https://www.freedomcrowsnest.org/forum/viewtopic.php?t=60891&postdays=0&postorder=asc&start=0

  Trek je eigen conclusies.

 2. doc schreef:

  Dat soort verhalen zijn totaal ongeloofwaardig en geven aan dat het om oplichting gaat. Totale crap dus. Een terminale hersentumor gaat gepaard met enorme zwelling rond de tumor en inklemmingsverschijnselen, waarvoor decadron gegeven wordt. Een infuus met isotone bicarbonaat ka heus niet een tumor in de bol oplossen. Zelfs niet als het een schimmel is.. Dit soort malafide therapeuten kunnen leken van alles op de mauw spelden. Als er echt zo’n dramatisch effect was, zou het in de vakpers moeten komen!

 3. Kanker schreef:

  Via Google deze weblink (Engels) achterhaald:

  https://www.holisticcancersolutions.com/about_us.htm

  Een snelle, vrije vertaling:

  Beste Gabe,

  Ik wil je laten weten dat we geweldige resultaten boeken sinds we begonnen zijn aan een samenwerking met Dr. Simoncini. Een van onze patienten was in gevecht met een driehoofdig monster. Hij had namelijk prostaatkanker, en een terugkerend melanoma fase 3, en een hersentumor (non-hodgkin lymfomen) en het meeste was niet te opereren. De chirurgen konden niet alles weghalen en het zou zoveel druk op de optische zenuw geven, waardoor hij geen auto meer kon rijden.

  Nadat we de patient hadden behandeld (volgens voorgesteld protocol ) de laatste drie van de zes dagen van een 18 daagse kuur, bewezen zijn petscan resultaten dat twee van deze maligniteiten, de melonoma en de prostaat kanker totaal uitgeroeid/ vernietigd waren en de derde de non hodgkin lymfoma in de hersenen voor 80 % verdwenen was. We gaan door met zijn behandeling. Nog 2 kuren van 18 dagen, alleen dit keer zal hij volledig profijt hebben van het aan het begin toegediende natriumbicarbonaat. Alle andere patienten zullen ook de behandeling volgens het nieuwe aangepaste protocol krijgen. We houden je op de hoogte tot we het solide bewijs hebben van de petscans.

  Met vriendelijke groet, Maureen
  ———————————————–
  Weer oplichting? Weer malafide therapeuten?

  We hebben het hier over de revolutionaire behandeling van kanker met natriumbicarbonaat, en met succes door:

  Prof. dr. Simoncini uit Rome. Hij is oncoloog, chirurg, endocrinoloog, diabetoloog, doctor in de natuurkunde en filosofie en hij is 20 jaar als hoofd Oncologie verbonden geweest aan een vooraanstaand ziekenhuis in Rome. Toch niet iemand met een LOI-tje Chinese kruidenleer.

  Zag ik ook een ‘(bull) doc’ reactie bij: http://www.grenswetenschap.nl en het onderwerp ‘Henk Trentelman en Kanker (epiloog)’ met commentaar van vergelijkbare strekking?

  U trekt wel erg snel (voorbarige) conclusies en leken kunnen, na zich uitgebreid te hebben geinformeerd, ook uitstekende conclusies trekken middels gebruik van logica en laten zich allang niet meer van alles op de mouw spelden.

  Wie geneest heeft gelijk en hier doel ik op patienten van Dr.Simoncini die baat hebben gehad bij een behandeling met natriumbicarbonaat, danwel zijn genezen en ik/anderen kennen er een aantal, dat alleen maar blijft groeien.

 4. indra schreef:

  kanker bestrijden door versterken immuunsysteem, dr. Herman Gorter
  genezing van Harm bij Gorter
  antwoorden op brieven
  dendritische celtherapie
  een goede zorgverzekeraar, bv. ONVZ , vergoedt behandeling in Keulen, mits te voren aangevraagd.
  Onder ander te lezen op:
  https://www.indrasurya.nl/index.php?rubriek=90

 5. Marer schreef:

  Quote:

  Prof. dr. Simoncini uit Rome. Hij is oncoloog, chirurg, endocrinoloog, diabetoloog, doctor in de natuurkunde en filosofie en hij is 20 jaar als hoofd Oncologie verbonden geweest aan een vooraanstaand ziekenhuis in Rome. Toch niet iemand met een LOI-tje Chinese kruidenleer
  …………………………………………………..
  Foutief:
  Meneer T.Simoncini is uit zijn ambt gezet. Hij is geen arts meer. (2006 Italië bewezen twee doden en fraude)
  …………………………………………………..
  Verklaring Werkgroep Welzijn:
  quote:
  wetenschappelijk wordt aangegeven dat natriumbicarbonaat (NaHCO3) ‘in vitro’ (reageerbuis) en ‘in vivo’ (levend organisme) niet effectief is in de strijd tegen kanker. Dit is/was ons (werkgroep) bekend, want dat is ook gebleken uit onafhankelijk laboratorium-onderzoek dat is uitgevoerd”.

 6. Amazone schreef:

  @ Marer
  Simoncini is in de 50.
  In 2003 voor het eerst veroordeeld, dus 5 jaar geleden.
  20 jaar hoofd Oncologie, is samen 25 jaar.
  Dus rond zijn 30e al hoofd oncologie?!
  Wanneer en hoe heeft ie dan tijd gehad voor al die andere studie’s?!
  Hij trad tijdens zijn studententijd OOK nog op met meerdere bandjes!
  Echt een wonderkind dus!!!
  De waarheid is dat hij nooit verder gekomen is dan basisarts, de rest van zijn titels èn carrière zijn compleet uit de duim gezogen.
  Nergens is bewijs te vinden die het tegendeel beweerdt.
  Zie:
  https://www.infoholix.net/article_is_there_a_cure_for_cancer-Yes_there_is.php?Account=222008&Document=17
  Simoncini zelf aan het woord.

 7. Amazone schreef:

  In mei 2006 verloor Simoncini ook zijn hoger beroep, hij is geschorst en mag zich geen arts meer noemen.
  Hij ging illegaal gewoon door en vroeg veel geld voor zijn ‘behandelingen’.
  Inmiddels beaamt hij zelf dat kanker géén schimmel is, dus niet te genezen met natriumbicarbonaat.
  Logisch dus dat er tot nu toe nog geen enkel genezen geval is getoond door onafhankelijk, objectief onderzoek!!
  Met gebakken lucht van een crimineel kan kanker niet genezen worden!

 8. Marer schreef:

  Niet werkzame kankerbehandelingen:

  https://de.wikibooks.org/wiki/Unwirksam:_Krebs
  [Bearbeiten] unwirksame Krebstherapiesysteme
  Antineoplaston
  Aquatilis Therapie
  Clustermedizin
  Geistheilen
  Germanische Neue Medizin nach Ryke Geerd Hamer
  Krebsdiät
  Metamedizin
  Pap-Imi Therapie
  Synergetik-Therapie
  10 Wege Therapie nach Seeger
  Metabolic Assessment Program nach Taylor
  3E-Programm nach Hirneise

  [Bearbeiten] Einzelne unwirksame Stoffe
  714-X
  Amygdalin (sogenanntes Vitamin B17)
  Bikarbonat-Therapie nach Simoncini
  Cancell
  Carnivora siehe unten
  DiBella Methode
  Dichloracetat DCA
  Galavit siehe unten
  Govallo Therapie
  Jomol
  Misteltherapie mit Mistellektinen (Anthroposophische Medizin)
  Ukrain siehe unten
  NeyTumorin
  Krebiozen
  Flor Essence (Essiac)

  Hierbij staan ook DCA en bicarbonaat.

 9. 3905 schreef:

  Behandel Kanker met Flavonoiden!

  Zie website:

  https://www.phyto-therapy.nl/

  Daar wordt uitgelegd hoe U kanker kunt behandelen met behulp van flavonoiden (plantenstoffen).

  Dank U voor uw aandacht!

  Steven Chang

 10. Kanker schreef:

  DR. W. HUPPES START ZELFHULPGROEP KANKERPATIENTEN!

  Dr. Wim Huppes, internist, biotechnoloog, filosoof en (prostaat) kankerpatient start zelfhulpgroep tegen kanker met ondermeer DCA (dichloorazijn). Hij treed op als prive persoon zonder banden met officiële instanties.

  Mensen met terminale kanker kunnen lid worden van de zelfhulpgroep. Zij wisselen met elkaar informatie uit. Zij onderzoeken of de behandeling met DCA (dichloorazijn) en HAART hen helpt hun kanker te bestrijden. Wim Huppes ( w.huppes@chello.nl ) is lid als patiënt.

  Leden wordt aangemoedigd ook andere wegen tot genezing te zoeken. Informatie over de behandelingen van de leden zal worden bijgehouden. Mochten er aanwijzingen zijn dat een bepaalde vorm van behandeling tot genezing kan leiden dan worden de leden daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Zie voor alle verdere info deze link: https://natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/

  Ton (lid landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K.) en webmaster van: https://natriumbicarbonaat.blogspot.com voor alle verdere informatie.

  PS
  Website W.W.K. : https://www.kankerwelzijn.nl (operationeel per 1-11-2008)
  Website Proefproces W.W.K.: https://www.mijnervaringmetchemo.nl/ (operationeel 1-11-2008)
  Website boek: Chemo?Of kan ik zelf kiezen? : https://www.chemo-versus-hippocrates.nl/
  (operationeel 1-11-08). Boek verkrijgbaar bij boekhandel of uitgever: http://www.succesboeken.nl

 11. Kanker schreef:

  Gc-MAF INJECTIES (VITAMINE-D) BLIJKEN KANKER VOOR 100 % TE GENEZEN!

  Injecties met Gc-MAF, een vitamine-D verbindend eiwit, werken zeer effectief (100% genezing bij 40 kankerpatienten) als vernietiging van en bescherming tegen terugkeer van ondermeer darm- prostaat- en borstkanker, zo is gebleken uit 3 los van elkaar staande studies. Gc-MAF speelt ook een genezende rol bij AIDS, COPD (chronische longaandoening) en ernstige verwondingen. Gc-MAF lijkt ook een bepalende rol te spelen bij herstel van immuunziektes en activering van het eigen immuunsysteem!!

  Het wondermiddel kreeg de medische benaming Gc-Maf en is een natuurlijk geproduceerde molecule waarin glucose en eiwit vermengd worden. Uit Japans onderzoek blijkt nu dat de therapie binnen het jaar alle kankercellen van 40 patienten vernietigde, en terugkerende cellen ook later, na de officiele genezing, af-stootte. De resultaten, die onlangs gepubliceerd werden in het ‘International Journal of Cancer’, kunnen een DOORBRAAK betekenen als succes ook bij een grotere groep mensen bewezen wordt.

  Voorlopig werd er enkel onderzoek gedaan op patienten met prostaat- borst- en darmkanker, maar het team van Dr. Nobuto Yamamoto is ervan overtuigd dat Gc-Maf ook andere en meer agressievere vormen van kanker, zoals bijvoorbeeld leukemie/vergelijkbare, succesvol kan bestrijden!!

  Bij darmkankerpatienten vernietigde de therapie alle tumorcellen na 35 tot 50 wekelijkse injecties. De tumoren van de zestien prostaatkankerpatienten waren na 14 tot 25 weken geelimineerd, en bij de zestien borstkankerpatienten was er sprake van succes na een periode van 32 tot 45 weken!!!

  OPMERKELIJK: bij geen enkele patient was er sprake van een recedief (terugkeer kanker) in de eerste zeven jaar na de succesvolle behandeling en er werden gedurende die periode ook geen kwalijke bijwerkingen waargenomen. Lees eventueel uitgebreid verder: https://natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/2008/12/gc-maf-injecties-werken-100-genezend.html

  Voor nog meer informatie: https://www.volkskrantblog.nl/bericht/232471 en/of: https://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=on_re&id=13213 of bij deze Engels-talige website: https://www.lewrockwell.com/sardi/sardi84.html

  Was u van deze, toch zeer belangrijke informatie, op de hoogte? Wij denken en weten bijna zeker van niet want, er is nagenoeg geen media aandacht voor geweest en dat is vreemd! Toch manipulatie? Trek uw eigen conclusies maar weer.

  Ook bij deze, recent achterhaalde, Engelstalige-website zeer veel info over Gc-MAF: https://www.godlikeproductions.com:80/forum1/message552963/pg1

  Correspondence to Dr. N.Yamamoto: Division of Cancer and Molecular Immunology, Socrates Institute for Therapeutic Immunology, 1040 66th Ave, Philadelphia, PA 19126-3305, USA. E-mail Dr.N.Yamamoto: nobutoyama@verizon.net

  MAAR VITAMINE-D DOET NOG (VEEL) MEER:
  Zie:https://www.ad.nl/diagnose/2774653/Vitamine_D_doet_meer_dan_gedacht.html https://www.telegraaf.nl/etenengenieten/culinisten/felixwilbrink/article1343450.ece

  Ton Claessen, lid van de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K: https://www.kankerwelzijn.nl en https://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens webmaster van: https://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor meer info effectieve alternatieve behandelingen van kanker…. en die zijn er absoluut, maar worden vaak doodgezwegen of in discrediet gebracht door mogelijke handlangers van de VtdK!

  PS
  NIEUW, medio december 2008 is een Nederlandse informatieve DCA-website (en overige) online geworden: https://dcasite.nl/home/ waarop ook een bericht over de twee Belgen die recent hun kanker hebben overwonnen met DCA: https://dcasite.nl/Laatste%20nieuws/ en ook informatie over Gc-MAF een vitamine-D verbindend eiwit dat kanker 100% blijkt te genezen!

  Info DCA wereldwijd: https://www.thedcasite.com/index.html en verslaggeving patienten: https://www.thedcasite.com/DCA_reports.html

 12. Marer schreef:

  Betreffende het onderzoek van Dr.N.Yamamoto naar Gc-MAF:
  “All the patients involved had received standard treatment for their cancer, including surgery, chemotherapy and/or radiotherapy. This is a somewhat unorthodox design for a trial of this kind, because it makes it very difficult to tell if any successes are due to the new drug, or the more conventional treatments”.
  Dus: alle onderzochte (slechts 40)patiënten zijn ook behandeld met de standaardtherapie voor kanker en kregen daarnaast nog Gc-MAF. Er valt daarom niet te wat de oorzaak is van hun herstel. Ook de tumorstadiëring is niet te vinden. Er kleven nog wel meer onvolkomendheden aan het onderzoek.
  Dus Gc-Maf injecties blijken (nog) geen WONDERMIDDEL.
  Het is dus verstandig niet teveel complottheorieën. zoals het niet willen publiceren, aan dit onderzoek toe te kennen.
  De kankerpatiënt wordt hier door meneer Claessen (aanhanger van de criminele, kwakzalver Simoncini) voor de zoveelste keer blij gemaakt met een (half)dode mus.
  Grotere trials zullen moeten volgen. Het zal nog wel even duren.

 13. Kanker schreef:

  WWK STANDPUNT BETREFFENDE GELANCEERDE KWF-WEBSITE KANKERONDERZOEK.INFO!

  Mede op verzoek van de redactie van een bekend tv-actualiteitenprogramma heeft de WWK hun standpunt en visie omtrent de onlangs (17 maart 2009) gelanceerde website: https://www.kankeronderzoek.info middels een open brief, kenbaar gemaakt. Deze brief zal ook naar zoveel mogelijk media, politieke partijen, Eerste / Tweede Kamer worden verzonden en op websites gepubliceerd!

  De landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten is van mening dat het oude wijn in nieuwe zakken is en een uiterst geraffineerde methode om….. (lees verder brief), of zoals omschreven in enkele ontvangen mails over dit onderwerp:

  “Het KWF heeft een site geopend waar uitbehandelde kankerpatiënten hun wijze van gewelddadige dood zélf mogen uitkiezen” en uit deze e-mail….

  “Het KWF lokt hiermee op een sluwe manier meer proefkonijnen in hun chemische proeftuin… en onderwerpen hen aan behandelingen, die ongetwijfeld weer toxisch zullen zijn en net zo goed een vorm van doodmartelen…”

  De landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten streeft ernaar dat wordt ingegaan op de wens van 30 % van de kankerpatienten, die aangeeft niet voor chemo te kiezen, zoals ook kenbaar gemaakt in de briefwisseling tussen WWK en KWF: https://natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/2009/03/briefwisseling-tussen-wwk-en-kwf.html

  De Werkgroep is voorstander van het Engelse initiatief waar een en ander (alternatieve behandelingen kanker) al ruim een jaar van toepassing is in negentien (19) ziekenhuizen en/of klinieken: https://www.dailymail.co.uk/news/article-541852/Terminally-ill-cancer-patients-offered-chance-experimental-drugs.html

  De gelanceerde website lijkt in niets (heeft er zelfs niet de schijn van) op het Engelse initiatief!

  Lees verder bij de link voor de gehele WWK-brief en overige informatie (ondermeer HPV-vaccinaties): https://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com

  Ton Claessen, lid landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K.: http://www.kankerwelzijn.nl en http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens web-master van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor alle verdere informatie!

 14. Mike schreef:

  Angst zaaien is iets anders dan wijzen op de risico’s en het lage rendement van de conventionele behandeling in vergelijking tot alternatieve behandelingsmogelijkheden.

  De conventionele behandelmethoden blijken méér risico en minder rendement te hebben bij de behandeling van kanker dan een aantal alternatieven. Het is m.i. dus héél zinnig om de mensen hiervoor te waarschuwen.

  Wat u ‘angst zaaien’ noemt, noem ik voorlichting. Uw bericht suggereert dat alternatieve behandelmethoden minder effectief zijn dan de reguliere behandelmethoden. Ik noem dat manipulatie van de feiten.

 15. karen peiman schreef:

  Ik loop al 7 jaar in en uit het ziekenhuis,ik heb indolent non-hodgekin.Op die 7 jaar heb ik 9 kuren chemo en imunosepresie,met als gevolg geen regulaire behandeling.En van samen werken met alternatieve is al bijna taboe.Want daar zijn geen studies over,is dan de uitleg.Bij mijn laatste kuur,dat eindigde in september 2009 door M.R.S.A. ben ik kefir en oijbwa tee beginnen te drinken en doe de kefir nog steeds bij mij houd het mijn tumors onder controle,welke ze met de”standaad” behandeling ooit hebben bereikt.
  Ten eerste stoppen ze je vol met chemische troep en helpen dan niet eens je lichaam te recuperren,en ze weten het best wel.Er zijn kuren die ik gehad heb waarvan ik nooit in mijn leven mag hebben,omdat ik mijn dosis al heb berijkt.En dan de allergieën die ik tegen een groot deel voor “de regulaire” medicatie,dan is alternatief toch een oplossing.Ook hebben dokters de taak om mensen hollistisch te behandelen en niet alleen lichamelijk
  groetjes karen

 16. Kanker schreef:

  LÉONIE SAZIAS IN GESPREK MET HENK TRENTELMAN

  BN-er Léonie Sazias heeft in het kader van de actie ‘NL DOET’ (19-20 maart 2010) een gesprek gehad met WWK-lid Drs. H.J. (Henk) Trentelman. Henk is helaas de meest ervaren kankerpatiënt van Nederland en overleeft (alternatief) al bijna 14 jaar een agressieve vorm van prostaatkanker! Ondanks een dwarslaesie t.g.v. uitzaaiingen, zie: https://welzijnkanker.nl/nieuws.htm kan Henk nu zijn voeten en benen weer bewegen!! Henk maakt (wederom) gebruik van…. alternatieve mogelijkheden!

  BN-er Léonie Sazias in gesprek met Henk Trentelman, is nu in vier delen te zien op ‘You Tube’: https://www.youtube.com/watch?v=xJrK2oxHCXc

  In deel 1 laat Henk zien dat hij zijn voeten en benen (ondanks dwarslaesie) weer kan bewegen. In deel 2 ondermeer aandacht voor de therapie met dendritische cellen en in deel 3 voor de therapie met natriumbicarbonaat. In deel 4 doet hij een oproep om nu eindelijk eens te luisteren naar wat kankerpatiënten zelf willen!

  Ton Claessen (64), lid/mede-initiatiefnemer/webmaster landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK): https://welzijnkanker.nl/index.htm en tevens webmaster van: https://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com met als adagium… WIJ LATEN ONS NIET KISTEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *