Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Astma > Focus op alternatief bij astma

Focus op alternatief bij astma

Focus op alternatief bij astma: uit een studie van een Amerikaans onderzoeksbureau blijkt dat ouders twee maal zo vaak alternatieve behandelingen voor hun kinderen met astma bespreken dan reguliere middelen. Deze conclusie is gebaseerd op het onderzoek van vele duizenden sites op het internet.

De analist die deze studie verrichtte, melde over de resultaten het volgende:

"Pharmaceuticals play a central role in treatment of children with asthma, but parents see them as only part of the solution to their child’s condition," according to Csaba Dancshazy, the Cymfony analyst who authored the report.

"Parents seek information on managing their children’s lifestyle as well as alternative therapies to complement the action of the medication.

To meet these caregivers’ needs for a range of ways to help their child cope, drug companies may wish to increase efforts in patient education to become a valued information source and not just one treatment option among many in the market."  

Ouders zien de behandeling met inhalatie geneesmiddelen vanuit een negatief perspectief, en geloven dat ermee de oorzaak van de astma niet wordt aangepakt.

Other findings from the study indicate that parents are somewhat negative about most classes of asthma drugs, with inhaled corticosteroids being the exception.

Deze studie maakt enkele dingen duidelijk:

  1. reguliere therapie levert vooralsnog geen duidelijke oplossing van het probleem,
  2. er is meer voorlichting nodig over de werking van reguliere middelen en waarom deze in te nemen (i.v.m. afgenomen medicatietrouw bij aanwezige twijfel over de zin van middelen),
  3. ouders zoeken heel vaak naar aanvullende informatie over alternatieve behandelvormen in het internet, dat bol staat van dat soort informatie, maar helaas is veel van die informatie totaal onbetrouwbaar,
  4. er is grote behoefte aan aanvullende betrouwbare behandelingen van astmatische kinderen.

Voorbeeld: Geen Bioresonantie bij astma

Bij het surfen in Nederland naar astma en bioresonantie anno 2008 kan je meer dan 3000 hits vinden. Gelukkig is de eerste hit van IOCOB, waar we aangeven dat er nooit bewijs is geleverd door de producenten van al die apparaten, waarvan men claimt dat astma behandeld zou kunnen worden. Meer dan 3000 sites menen echter van wel. Dat zijn allemaal sites van mensen die dat soort machines gebruiken en aanbieden…

Bron

The 30-page study, "Treating Pediatric Asthma," is available for purchase from Cymfony and TNS Healthcare. More information on the study is available athttp://www.cymfony.com/asthma.asp.

Berichten

  1. lenydekoning schreef:

    wat u schrijft over resonantie is niet helemaal waar, ik ben zelf heel erg gebaat geweest met die therapie, anders had ik 10 jaar geleden al in een rolstoel gezeten. mijn astma bestrijd ik nu met celzouten nr. 7 werkt geweldig, hoef nu niet meer te puffen en dat deed ik toch alweer 10 jaar, gelukkig voorbij.
    Leny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.