Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Chronische pijn

Chronische pijn

Share |
Indiase hete olie behandeling bij chronische pijn door artrose schoudergewricht, JMKHChronische pijnklachten kunnen bij veel aandoeningen voorkomen, zoals bij een beroerte, MS, kanker, gordelroos, artrose en chronische spierziekten, om maar enkele te noemen. Een op de vijf Europeanen kent in zijn leven periodes van chronische pijn. In Nederland verliezen een op de drie lijders aan chronische pijn zelfs hun baan, zo blijkt uit Europees onderzoek. En in totaal ondervindt bijna 50% van de patiënten problemen van de pijn op het werk. De Europese economie verliest per jaar 34 miljard Euro door werkverzuim door chronische pijn. Chronische pijn is dus een niet te onderschatten probleem!

PIJNOmdat chronische pijn zoveel oorzaken kan hebben, is allereerst belangrijk dat een reguliere arts analyseert wat de oorzaak is, en of er een therapie mogelijk is. Mocht de therapie niet mogelijk zijn of niet aanslaan, dan heeft de patiënt de keuze uit veel verschillende vormen van complementaire behandelwijzen.

Er zijn supplementen* die specifieke pijnen, bijvoorbeeld bij suikerziekte verminderen (alfa liponzuur, ALCAR), er zijn behandelingen die gebruik maken van stroompjes (TENS), er zijn allerlei vormen van acupunctuur die ingezet kunnen worden.

Als de pijn vanuit het houdings- en bewegingsapparaat komt, rugpijn, of nekpijn, dan kan houdingstherapie, zoals Cesar en Mensendieck zinvol zijn. Maar ook manuele therapie, osteopathie en chiropractie* kunnen ingezet worden.

In de lijst hieronder zijn een aantal links te vinden naar behandelingen die mogelijk zinvol kunnen zijn.

In de USA is een mooie gids uitgekomen over de behandeling van pijn volgens complementaire stromingen.

Pijn bij Diabetes

Zieltogende zenuwen

Zenuwen kunnen ook zieltogen. Langzaam onder druk komen te staan door stofwisselingsproblemen bij suikerziekte. En als je pech hebt langzaam afsterven. Een vervelende ziekte, suikerziekte. Niet alleen krijg je te veel suikers in je bloed, ook hebben bepaalde organen problemen met al dat suiker. De kleine bloedvaatjes in de ogen, de bloedvaten naar de benen, en ook de lange zenuwen. Als die aangetast worden heet dat neuropathie. Neuropathie door diabetes mellitus.

Wat merkt de patiënt daarvan? Minder tastgevoel, meestal aan de voeten. Dove gevoelens, alsof er een sok omheen zit. Of kriebelen, en soms vervelende, branderige pijn. Die pijn wordt dan neuropatische pijn genoemd. Er zijn wel enkele pijnstillers die dan gegeven kunnen worden, zoals Lyrica en allerlei stoffen tegen depressie. Helaas wel bijwerkingen van die stoffen, soms zelfs zo dat men gewoon stopt. Sommige denken dan liever de neuropathie dan de bijwerkingen van die pijnstillers! Bovendien is die pijn is niet makkelijk te behandelen, en het is goed als er extra mogelijkheden zijn. Bij neuropathie veroorzaakt door diabetes waren er al vanaf 1995 aanwijzingen dat acupunctuur zinvol kan zijn.    In 1998 ontdekte men dat er minder medicatie nodig was als er ook acupunctuur ingezet werd bij deze pijnlijke neuropathie.   Nu, in 2007 een doorbraak!

Wat was die doorbraak? Voor het eerst is objectief bewijs geleverd dat acupunctuur de geleidingssnelheid van de zenuwen positief beïnvloed. En meten is weten. Patiënten kunnen wel zeggen dat acupunctuur hun klachten verlicht, maar in de wetenschap is het het mooist als je veranderingen echt met apparaten kan meten. En nu is voor het eerst heel duidelijk gemeten dat acupunctuur de zenuwen daadwerkelijk ondersteunt en de werking ervan verbetert.

Er werden twee groepen patiënten onderzocht, 26 patiënten kregen de beste klinische zorg die mogelijk was, en 21 kregen dat ook, maar daar bovenop acupunctuur. Dat was een heel simpel, een serie van zes behandelingen. Er werden na die serie duidelijk significante verbeteringen gevonden. Positieve veranderingen: een betere geleiding in de beenzenuwen en minder pijn en andere symptomen. Er waren zelfs een heel aantal patiënten die konden stoppen met het innemen van pijnstillers. Sommige van die pijnstillers zijn heel duur, dus tel uit je winst. Tevreden patiënten en minder kosten.

Dit is de eerste studie die aantoont dat acupunctuur zowel objectieve als subjectieve verbeteringen geeft bij patiënten met een neuropathie. En de effecten hielden maandenlang aan.

Laten we de onderzoekers aan woord:

 Onze studie toont aan dat acupunctuur behandeling bij neuropathie leidt tot een significante verbetering in de zenuwgeleiding van de beenzenuw in vergelijking met de controle groep.  En nog belangrijker, die verbetering van de geleidingssnelheid was geheel positief gecorreleerd met de verbetering van de subjectieve symptomen.


Deze onderzoekers durven echt uitspraken te doen!  Dit zijn natuurlijk twee wetenschappelijke uitspraken. De algemene samenvatting van hun onderzoek spreekt voor zich:

1. acupunctuur is een effectieve alternatieve behandeling,
2. het effect blijft maanden aanhouden,
3. de meeste patiënten reageren positief,
4. het is een goedkope behandeling,
5. het is een pijnloze behandeling die vrij van bijwerkingen is,
6. het zou wel eens een zinvolle behandeling zijn voor patiënten die niet meer op medicatie reageren en die uitgedokterd zijn!

Berichten

 1. evert schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar mensen die, net als ik veel pijnklachten hebben in o.a. het bewegingsapparaat en daar GEEN diagnose voor kunnen krijgen.

 2. Kastermans schreef:

  Goedemorgen
  Reagerende op een artikel dat ik gelezen heb.
  Enkele jaren geleden hebben twee andere ondernemers en ikzelf onze theorieën gebundeld om aan te tonen dat het mogelijk is om moleculenbeïnvloeding in de praktijk aan te wenden tot werkende oplossingen. Stringenergy, zoals ons bedrijf heet, beheerst de techniek om trillings-energieën op te wekken en deze in te brengen in onder andere textiel.
  Door de moleculaire verandering af te stemmen op een door het lichaam te herkennen frequentie, kunnen er verschillende problemen die voorkomen bij onder andere het Resless Legs syndroom, maar ook pijnen bij een tennisarm of pijnen welke veroorzaakt worden door artrose direct worden weggenomen. De onrustig trekkende benen en pijnuitingen verdwijnen eenvoudig door het dragen van een polsband, elleboogband of het aantrekken van een paar met Stringenergy geïnformeerde sokken.
  Bij lichamelijk contact met de pols-, elleboogband of de sokken herkent het lichaam direct de frequentie welke in het textiel is ingebracht en daardoor zal na twee à vier minuten de pijn verdwijnen.
  Gezien de respons van de donaties, welke meer dan positief is, vragen wij u of een van de door ons gevoerde producten iets voor u en de patiënte in het algemeen kan zijn.
  Wij hopen dat deze korte omschrijving volstaat om u te informeren, mocht u echter nadere informatie nodig hebben, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.
  Met vriendelijke groet,
  Herman Kastermans
  Telefoonnummer 00-31-(0)226395357.
  Mobiel 00-31- (0)622515816.
  E-mail adres: ebc@celam.nl
  Website: http://www.stringenergy.com

 3. Stringenergy schreef:

  Enkele jaren geleden hebben twee andere ondernemers en ikzelf onze theorieën gebundeld om aan te tonen dat het mogelijk is om moleculenbeïnvloeding in de praktijk aan te wenden tot werkende oplossingen. Stringenergy, zoals ons bedrijf heet, beheerst de techniek om trillings-energieën op te wekken en deze in te brengen in onder andere textiel.
  Door de moleculaire verandering af te stemmen op een door het lichaam te herkennen frequentie, kunnen er verschillende problemen die voorkomen bij onder andere het Resless Legs syndroom, maar ook pijnen bij een tennisarm of pijnen welke veroorzaakt worden door artrose direct worden weggenomen. De onrustig trekkende benen en pijnuitingen verdwijnen eenvoudig door het dragen van een polsband, elleboogband of het aantrekken van een paar met Stringenergy geïnformeerde sokken.
  Bij lichamelijk contact met de pols-, elleboogband of de sokken herkent het lichaam direct de frequentie welke in het textiel is ingebracht en daardoor zal na twee à vier minuten de pijn verdwijnen.
  Gezien de respons van de donaties, welke meer dan positief is, vragen wij u of een van de door ons gevoerde producten iets voor u en de patiënte in het algemeen kan zijn.
  Wij hopen dat deze korte omschrijving volstaat om u te informeren, mocht u echter nadere informatie nodig hebben, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.
  Met vriendelijke groet,
  Herman Kastermans
  Telefoonnummer 00-31-(0)226395357.
  Mobiel 00-31- (0)622515816.
  E-mail adres: ebc@celam.nl
  Website: http://www.stringenergy.com

  ]]>

  ]]>1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.