Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Heil Euritmie

Share |
De Euritmie is ontwikkeld door Rudolph Steiner. Het is een vorm van bewegen die ingezet kan worden als kunst, maar ook als therapie. In de laatste vorm spreken we van heileuritmie.

Euritmie bestaat uit series ritmische bewegingen van lichaam en ledematen, en die bewegingen worden ondersteund door het gesproken woord, door muziek of door kleuren. Deze bewegingsvormen hebben invloed op bepaalde processen in het lichaam en binnen de heileuritmie worden ze aangewend om tot een betere balans te komen. Steiner zelf noemde de therapie ‘zichtbare spraak’. Via de euritmie kan bijvoorbeeld een deel van het alfabet uitgebeeld worden. Via euritmie kunnen dan de zielekwaliteiten van bijvoorbeeld de letters A, E, O en U uitgebeeld en waargenomen worden. Euritmie is een zachte vorm van bewegen die tot diepe ontspanning kan leiden.

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. Irene Pouwelse schreef:

    captcha

    ]]>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *