Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Manipulaties > Core Integration

Core Integration

Dit is een techniek die gebaseerd in op het werk van Ida Rolf, die het Rolfen ontwikkelde. Deze techniek is aangevuld met bepaalde handgrepen uit de ayurvedische massage en uit een bepaalde vorm van yoga, Die massagetechniek is gebaseerd op met name diepe spierrekkingen en het oprekken van gewrichten.

Boeiend is dat er bij de core integratie sommige spieren behandeld worden, die normaal niet zo een grote rol spelen, zoals de psoasspier. Dit is een spier die via de buik gevoeld kan worden, en die het rechtopstaan ondersteunt. Er zijn vormen van lage rugpijn die veroorzaakt worden door een chronische hoge spanning van de psoas spier. De oprekking geschiedt via het voelen door de buikwand, ter hoogte van de liezen, terwijl diegene die de behandeling ondergaat zijn been heel langzaam en een klein beetje optilt, ondersteund door de therapeut in de houding met gebogen heup en knie. De spier kan extreem drukpijnlijk zijn.Door de diepe massage en de oprekking wordt deze spanning minder en kan ook de lage rugpijn in intensiteit afnemen. In de reguliere geneeskunde wordt de relatie chronische psoasspanning en lage rugpijn niet gelegd. Dit is een mooie vondst van de core integratie.

Core integratie is vooral een mooie techniek voor chronische pijnen op basis van langdurige spasmen in houdingsspieren, zoals bijvoorbeeld de bilspieren of de lange rugspieren. Soms worden deze pijnen ten onrechte als rugpijn op basis van een hernia gediagnostiseerd. Enkele core integratie behandelingen kunnen dan de vicieuze cirkel van pijn en spasmen doorbreken.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.