Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Wondgenezing gestoord bij stress

Wondgenezing gestoord bij stress

Share |
Echtelijke ruzie is slecht voor het genezingsproces. Een recent Amerikaans onderzoek geeft aan dat de stress die een half uurtje echtelijke ruzie oplevert, voldoende is  om het herstel van een wond met een dag te vertragen. Stress hindert dus de wondgenezing.

Persbericht december 2005

operatie in de middeleeuwen, dat was toen nieuw!Patiënten die naar de operatietafel gaan, moeten spanningen dus zo veel mogelijk vermijden. Dan genezen hun wonden beter. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Een team van de Ohio State University volgde 42 echtparen die gemiddeld twaalf jaar bij elkaar waren. Bij beide partners werden kleine wondjes veroorzaakt. Als het stel een positief, opbeurend gesprek had gehouden, verliep het herstel van die wondjes goed. Maar als een ruzie werd opgewekt en verbaal uitgevochten, duurde de genezing veel langer.

Uit dit onderzoek blijkt weer hoe innig de band tussen het lichaam, de ziel en de geest is! Hoe harmonischer wij leren omgaan met onszelf en onze medemensen, hoe beter dat zelfs voor het eigen lichaam is!

Publicatiedatum: dinsdag 6 december 2005
Bron: ANP
Auteur: Nieuwsredactie Elsevier Gezondheidszorg

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.