Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Stichting IOCOB in de media

Stichting IOCOB in de media

Share |

IOCOB: brug tussen oost en west, JMKHIOCOB wordt sinds de oprichting regelmatig door journalisten bezocht. Onze activiteiten, visies en acties zijn belicht in lokale kranten, op radio en TV en in bladen zoals Gezondheid, Supplement, Gezond nu en Quote.

Veel journalisten weten ons inmiddels te vinden. IOCOB speelt een sleutelrol in Nederland op het gebied van de voorlichting van allerlei soorten alternatieve geneeskunde, of complementaire behandelvormen zoals we dat liever noemen. We zijn trots dat we in korte tijd door toonaangevende Nederlandse bladen gevonden worden. We hopen met die publiciteit ook gelden binnen te krijgen, zodat we onze projecten kunnen gaan finacieren. Als u bijvoorbeeld 3000 Euro doneert, kunnen wij een protocol laten beoordelen bij de medisch etische commissie; en voor 10.000 Euro kunnen we een protocol laten ontwerpen.

IOCOB wordt inmiddels ook als serieuze patner gezien; in 2006 vroeg Pfizer ons een workshop acupunctuur voor anesthesisten te organiseren in een naschoolprogramma over ernstige en moeilijk behandelbare pijnen. En de farmaceutische organisatie voor antroposofische middelen, Weleda, publiceerde in 2006 een groot intervieuw met de voorzitter over de problematiek van geneesmiddelenontwikkeling van niet-reguliere middelen.

De discussie tussen voorstanders en tegenstanders van complementaire behandelwijzen is al jaren lang de gang. Ook hier speelt IOCOB een grote rol. De discussie in Medisch Contact is daarvan een voorbeeld. Dit blad bevat kritiek van artsen op complementaire behandelvormen met de reacties van IOCOB daarop. We hebben ook deze briefwisseling op deze website vermeld. Zo kan iedereen zien dat de discussie van de tegenstanders vooral gebaseerd is op emoties, en dat argumenten die de complementaire behandelwijzen ondersteunen niet of nauwelijks gelezen worden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.