Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Speyertherapie

Speyertherapie

Speyertherapie is een psychotherapeutische methode, genoemd naar dr. Simon Speyer. Het verschaft de mens inzicht in de oorzaken van zijn neurotisch handelen en helpt hem zijn oorspronkelijke IK te ontdekken, aldus de Nederlandse vereniging voor Speyertherapie.

Het Speyerinstituut omschrijft deze therapie aldus:

‘Uitgangspunt bij de behandeling is dat de emotionele problematiek in ons volwassen leven vaak te maken heeft met onverwerkte emotionele conflicten uit onze vroege jeugd. Verdrongen pijn, opgesloten in ons lichaam, vraagt zo onbewust nog steeds om aandacht. Dit soort klachten verdwijnt vaak heel snel, wanneer de diepere oorzaak ervan via herbeleving wordt blootgelegd. Het lichaam laat de geblokkeerde energie dan los, waardoor emoties alsnog de kans krijgen om bevrijdend naar buiten te komen. De kern van de Speyertherapie is om dat in 10 dagen te laten gebeuren. Uitgevoerd door ervaren therapeuten wekt de Speyertherapie een veranderend bewustzijn op, waardoor je gaat beschikken over nieuwe inzichten. Die kunnen niet alleen je gedrag, maar ook het grondpatroon van je levenshouding ingrijpend veranderen.’

Beoordeling

De waarde van de Speyertechniek zal men zelf moeten onderzoeken, deze vorm krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van dit soort methoden op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

Sites

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.