Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Schedeltrepanatie

Schedeltrepanatie

Schedeltrepanatie is het openen van de schedel, iets dat elke neurochirurg dagelijks doet. Hier bedoelen we echter het openen van de schedel, het weghalen van een heel klein stukje bot, zodat er een gaatje ontstaat, en de druk binnen de schedel afneemt.

Schedel manipulaties zijn zo oud als de mensheid....Door deze veranderende druk zou de fysiologie van de hersenen veranderen, de bloeddoorstroming zou groter worden en er zou een bewustzijnsverruiming ontstaan. Een wat morbide en merkwaardige vorm van interventie, die in een instituut als het ITAG tot een bijzondere kunst verheven schijnt te zijn.

Beoordeling

IOCOB raadt deze interventie niet aan. En aangezien er geen duidelijke informatie over veiligheid en zinvolheid bestaat krijgt de schedel trepanatie een rood stoplicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.