Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Renckens: Waar is het bewijs?

Renckens: Waar is het bewijs?

Share |
Dr Renckens vroeg ook aan complementair werkende artsen om met duidelijk bewijs te komen n.a.v. de overweging van de KNMG om alternatieve artsen toe te laten tot de vereniging (MC, 23/2004: 932).

Dr Renckens schreef een brief aan Medisch Contact met als titel, ‘KNMG overweegt erkenning alternatieve geneeskunde ‘Nr. 30/31 23 juli 2004, Pagina: 1193) en merkte op: ‘Ik moest mij de ogen uitwrijven om te zien of ik het wel goed had gelezen: KNMG overweegt erkenning alternatieve artsen’ (MC, 23/2004: 932).

Hij haalde in onze herinnering op dat in 1986 het huisartsenvestigingsbesluit tot stand kwam waarin ook alternatieve artsen kansen moesten krijgen en dat in diezelfde periode de KNMG gesprekken aan ging met de Artsenfederatie Alternatieve/Additieve Geneeswijzen AAG, om te zien of er een registratiesysteem voor hen kon komen.

Dr. Renckens meende dat uit het bericht over de gesprekken van de KNMG-leiding met de alternatieve artsen nu blijkt dat erkenning en acceptatie afhankelijk gaat worden van ‘kwaliteitscriteria’.

Hij merkte op (citaat): ‘Maar wat is het nut van kwalitatief goed uitgevoerde en georganiseerde zorg die in zichzelf nutteloos is? En welke argumenten zal de KNMG-leiding straks aanvoeren als de kwaliteitssystemen van de AAG-leden best goed zijn? Het is niet eens uitgesloten, want ze krijgen daarbij al jaren gratis hulp van VWS. Hoe houden wij de AAG dan nog buiten de KNMG?’

Hij riep de KNMG op om het aangekondigde vervolgoverleg met de AAG niet door te laten gaan. Eerst moesten er positieve onderzoeksresultaten komen, pas dan kan er verder worden gepraat, zo meende hij in de brief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.