Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Pulsor of Pulsar

Pulsor of Pulsar

Share |
Pulsor: een vorm van pseudowetenschappelijke oplichting met new age sausje. IOCOB ging ook op bezoek bij een pulsor of pulsar therapeut en filmde de verschillende pulsoren.

Pulsor: deze vorm van therapie met de pulsor is bedacht door Dr Yao en is gebaseerd op (citaat): ‘de Pulsor, een uit miljoenen microkristallen opgebouwd element, zo ontworpen en bewerkt dat deze elementen energie kunnen resoneren’ (de adres-wijzer voor alternatieve gezondheidszorg 2004; p.9). Het volgende citaat geeft de werking aan volgens de gebruikers:

"Ze treden in resonantie met de subtiele energie in de grofstoffelijke energiecentra en stellen het lichaam in de gelegenheid om geklonterde (geprogrammeerde) deeltjes steeds meer te verfijnen tot losse, vrije (niet geprogrammeerde) deeltjes/neutrino’s/elektrino’s. Vervolgens kunnen deze deeltjes zich opnieuw formeren. Doordat de vortex polariteiten d.m.v. Pulsors® worden gebalanceerd, kunnen omstandigheden worden gecreëerd, waarbij levensenergie kwalitatief beter tot uitdrukking gebracht kan worden tot en met celniveau. Dit kan enerzijds fysisch de functie van de belangrijke endocriene klieren, het centrale zenuwstelsel, bloedsamenstelling en de organen, etc. positief beïnvloeden."

Er zijn zelfs hele sterke pulsors, de engel pulsors op de markt gebracht: ‘Angel Pulsors are packed with microcrystals and are incredibly powerful and sensitive, for fine-tuning both environmental and body energies. ‘Engel :Pulsors, extra sterk!

De vermenging van new age elementen en kernfysica (neutrino’s) is opvallend binnen deze richting, die veel lijkt op de tachyon filosofie, die een evenzo willige combinatie als theorievorming achter de behandeling lanceerde. Er bestaat geen wetenschappelijke literatuur over de effecten van deze zogenaamde pulsors op de gezondheid. De methode is volgens de uitvinder gebaseerd op de positieve beïnvloeding van lichaamsenergieën. Het enige onderzoek dat verricht is, is een rattenexperiment uit 1979 en een ongecontroleerd onderzoek bij drie vrijwilligers in het laboratorium van prof. Popp. Uit deze gepubliceerde gegevens blijkt niet dat de Pulsar een duidelijk klinisch relevant effect sorteert.


 

Beoordeling

IOCOB meent dan ook dat Pulsor therapie elke fundering mist en raadt patiënten af om met deze producten te werken, totdat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de methode werkzaam en veilig is. Pulsor therapie krijgt een rood stoplicht.

© IOCOB 2005

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.