Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Projecten > Project 6. Meditatie en Bedrijf

Project 6. Meditatie en Bedrijf

Share |
Meditatie wordt binnen het bedrijfsleven steeds meer herkend als een belangrijke wijze om tot stress reductie te komen en om optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten en talenten van medewerkers.

 

Meditatie bevordert de gezondheid, verhoogt de arbeidsproductiviteit door vermindering van ziekteverzuim en leert medewerkers mentaal krachtiger te worden.

Meditatie is werken aan je lichaam en werken aan je geest. Het leert je luisteren naar je lijf wat het herkennen van stress vergemakkelijkt. Je voorkomt het oplopen van spanning. Het houd je fitter. Leren jezelf te observeren door je te richten op gedachtes en emoties verhoogt het vermogen om je te concentreren, maakt je milder en relativeert doordat je afstand kunt nemen. Meditatie is makkelijk toe te passen in het dagelijkse leven en op de werkvloer.

IOCOB kan u of uw organisatie helpen te mediteren en uw medewerkers weerbaarder te maken in fysiek en mentaal opzicht. Hiertoe hebben wij een drietal trainingen ontwikkeld.

In onze MeditatieWorkshop bieden wij op een praktische wijze diverse basistechnieken aan om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij individuele voorkeuren. Mediteren kun je namelijk op verschillende manieren doen. Je kunt jezelf afsluiten voor je omgeving of juist leren jezelf open te stellen voor omgevingsimpulsen zonder afgeleid te worden. Je kunt je richten op je gedachten of juist op je lichaam. In de workshop leren deelnemers in een middag de techniek van mediteren en maken een keus welke techniek het beste aansluit. In een follow up bieden wij verdere begeleiding in het toepassen van de techniek in het dagelijkse leven en werk.

In onze tweedaagse MeditatieTraining verdiep je jezelf in de techniek van het mediteren en bieden we een mentale training voor het ontwikkelen van helder denken en het leren vertrouwen op je intuïtie.

De Training Versterken Persoonlijke Kracht is een intensieve training van drie maal twee dagen, bundelt diverse body-mind-technieken en helpt op zoek te gaan naar wat je weerhoudt om al je talenten in te zetten. Deze training integreert meditatie met gerichte training in vitaliteit en aandacht. Al deze trainingen zijn bedrijfsinterne trainingen.

Daarnaast bieden wij op de persoon gerichte begeleiding in meditatie, vitaliteit en weerbaarheid. Onze medewerkers van Coaching en Advies zijn professionele begeleiders die op een toegankelijke en doelgerichte wijze uw medewerkers vitaliseren. Zij zijn graag bereid om in overleg met u trajecten uit te zetten. 

Samenvattend kunnen wij in uw bedrijf uw medewerkers: 

  • onder begeleiding vertrouwd raken met technieken van meditatie;
  • mentaal weerbaarder, vergroting van het vermogen te concentreren en te focussen;
  • vergroting van alerter, helderheid van denken en betere communicatie;
  • draagt bij aan gezondheid door stressreductie,
  • het herkennen van spanning en ermee leren omgaan, met als gevolg een grotere stressbestendigheid en hoger tolerantieniveau,
  • meer ontspannen – meer ‘flow’ en moeiteloos NU ervaren waardoor je meer voldoening uit je werk haalt;
  • leren creatieve vermogens en potentie optimaal te benutten; 
  • meer zelfvertrouwen en zelfinzicht verschaffen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *