Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Mens: Lees alle gedegen studies!

Mens: Lees alle gedegen studies!

Share |
Een ingezonden brief van een arts die veel weet van de onderwerpen die dr. Renckens in zijn proefschrift beschreef, is binnen het kader van dr Vermeulens reactie zeer illustratief.

Dr. Mens schreef een ingezonden brief met als titel: Op de brandstapel (4) in Medisch Contact, Nr. 49 – 3 Pagina: 1936, in december 2004 waarbij hij reageerde op Dr Renckens die over bekkeninstabiliteit schreef in zijn proefschrift. Dr Mens merkte op dat: ‘Als het hele boek net zo slecht is onderbouwd als het hoofdstuk over bekkenklachten, begrijp ik niet dat iemand de gelegenheid krijgt om daarop te promoveren.’ Dr. Mens had eerder bij NOVA met Dr Renckens gesproken en vroeg hem waarom hij alleen maar een methodologisch zwak artikel noemde en drie gedegen studies niet. Renckens antwoordde: ‘Ik volg met een half oog de literatuur wel, maar ik heb ook meer te doen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.