Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Meditatie en stress in het bedrijfsleven

Meditatie en stress in het bedrijfsleven

Share |
Stress in het bedrijfsleven is een negatieve factor die de kwaliteit van het leven vermindert en de productiviteit in een bedrijf schaadt. Meditatie is een van de hulpmiddelen die in een project van IOCOB voor het bedrijfsleven uitgewerkt is. Meer en meer mensen realiseren zich hoe belangrijk het is om aan stress preventie te doen.

ALMERE – Eenentwintig hulpmiddelen om stress op het werk te bestrijden. Zij zijn niet allemaal nieuw, maar het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid en werving- en selectiebureau United Capacity hebben ze handzaam bij elkaar gebracht in een koffer, die werkgevers vanaf woensdag kunnen bestellen.

Stress op het werk is een omvangrijke kostenpost. Een kwart van alle werknemers heeft last van vermoeidheidsklachten. Tussen de 4 en de 7 procent heeft burn-outverschijnselen. Elke dag melden zich vijftig mensen ziek door stress. De cijfers zijn gebaseerd op ondermeer onderzoeken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), TNO Arbeid en de Arbobalans 2003. Sectoren die er wat betreft het risico op stress uitspringen, zijn de gezondheidszorg, het onderwijs, de horeca en het openbaar bestuur (politie), zegt projectleider A. Dercksen van het NFGV.

Het goede nieuws voor werkgevers is dat er iets aan stress te doen is en vaak veel gemakkelijker dan zij denken. Om hen daarbij te helpen hebben het NFGV en UC de speciale ‘gereedschapskoffer’ samengesteld. Die bevat veel informatie en praktische tips.

Preventieleidraad" helpt de werkgever bijvoorbeeld om de belangrijkste stressrisico’s in beeld te brengen. Met behulp van de rekenmodule kan de werkgever inzicht krijgen in de verzuimkosten in zijn bedrijf.

Persbericht

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.