Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Homeopathie positief

Homeopathie positief

Tien Europese onderzoekers hebben op een wetenschappelijke conferentie gezegd dat homeopathie in zeventig procent van de gevallen werkt. Homeopathie werkt met dezelfde stoffen als klassieke geneeskunde, maar in verdunde concentraties. De discussie of een behandeling daarmee effectief is, woedt al jaren.  Natuurlijk is dit geen bewijs voor de werking van homeopathie, maar het is wel boeiend om dit stuk te lezen.

Persbericht 15 november 2004

De tien maakten hun bevindingen bekend op een conferentie in Brussel van het ECH: het Europees Comité van Homeopaten. Ze hebben elk één facet van homeopathie bestudeerd. Nu zeggen ze dat zeventig procent van de patiënten genezen door een behandeling met homeopathie.

De tien zeggen daarom dat Europa meer geld moet uittrekken voor alternatieve geneeskunde. Nu zou dat enkel met privé-middelen gebeuren. Ze willen dat het onderzoek naar de inwerking van verdunde geneesmiddelen op het lichaam, op grote schaal wordt nagevolgd.

Persbericht Conferentie 12 november 2004: Bewijs voor de effectiviteit van homeopathie

R.D. van Vroenhoven , BRUSSEL, November 19 2004

Op uitnodiging van de European Committee for Homeopathy, die 33 homeopathische artsenverenigingen vertegenwoordigt uit 24 landen, vond op vrijdag 12 november in Brussel een drie dagen durende conferentie plaats met tien internationaal gerenommeerde hoogleraren op het gebied van research De conclusies van het wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door deze professoren, is gelijkluidend, namelijk dat er duidelijk bewijs is voor de effectiviteit van homeopathie.

De professoren spraken hun verbazing uit over het gebrek aan reactie van de gezondheidsautoriteiten op deze overtuigende resultaten.
Wat het onderzoek in de diergeneeskunde betreft, wordt al het economische nut vastgesteld van de homeopathische aanpak in de fokkerij, zelfs al is het aantal studies voorlopig nog onvoldoende. Volgens de Europese normen zijn alleen de homeopathische remedies trouwens toegestaan in de biologische veeteelt. (Bonamin, universidade Paulista, Sao Paulo)

In het klinisch onderzoek bewijzen de studies, in verband met de levenskwaliteit en in verband met de vergelijking tussen doeltreffendheid en kosten, zeer duidelijk het nut van deze therapie. De door meta-analyses bevestigde conventionele dubbelblind studies, hebben evenzeer de doeltreffendheid van de homeopathische geneeskunde aangetoond. (Walach, universiteit Freiburg)

Het zuiver basisch wetenschappelijk onderzoek gaat dit klinisch onderzoek vooraf. Begrijpen waarom een dergelijke werking mogelijk is, blijft inderdaad een zeer belangrijke vraag. De publicaties van deze studies belichten de reproduceerbare werking van de hoog gedynamiseerde homeopathische diluties. Dankzij deze resultaten kan men onmogelijk nog twijfelen aan de specifieke werking van deze remedies. (Cambar, Decaan faculteit farmacie, universiteit Bordeaux II)

Sinds verschillende decennia trok een apart model de aandacht van de vorsers, namelijk de degranulatie van de basofielen door histamine. Deze studies werden verschillende malen uitgevoerd, door bijkomende studies gecontroleerd en ten slotte aanvaard door de internationale wetenschappelijke gemeenschap. (Roberfroid, toxicoloog, Cumps, statisticus, U.C.L.)

Het is namelijk vandaag mogelijk vast te stellen dat er een aan de remedie specifieke ‘informatie’ aanwezig is in de hoge homeopathische diluties. De moleculaire farmacologie, namelijk in de immunologie en de hormonologie, kan alle functies van het levende organisme niet meer uitleggen. De molecuul verklaart namelijk niet alles en een nieuw wetenschappelijk paradigma is noodzakelijk om het leven te begrijpen. De informationele farmacologie laat niet alleen toe vandaag de werking van de homeopathie te begrijpen, maar daarbij even goed ontelbare andere natuurlijke onverklaarbare functies. (Bastide, immunologe, universiteit Montpellier)

Bron: European Committee for Homeopathyinfo@homeopathyeurope.org

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.