Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Beoordeling > Beoordeling van Complementaire Behandelwijzen

Beoordeling van Complementaire Behandelwijzen

Share |
Stichting IOCOB wil de portaal zijn voor de consument van complementaire behandelwijzen (alternatieve geneeskunde) en deze behandelwijzen (behandelingen)  kritisch en constructief bespreken. Elke richting zal met voor- en nadelen besproken worden en waar mogelijk zal verwezen worden naar resultaten van wetenschappelijk onderzoek.

Bij elke stroming van complementaire behandelingen waar het zinvol is, wordt een kwaliteitsindicator, in de vorm van een stoplicht, toegevoegd.

De kleur van deze indicator variërend van groen (goed klinisch en preklinisch wetenschappelijk onderzoek, duidelijke en coherente filosofie, duidelijke communicatie voor de patiënt, goede organisatie van beoefenaars, scholing, nascholing en accreditatie) tot rood (geen wetenschappelijk onderzoek, vage onduidelijke theorievorming, slechte inconsistente informatie, geen betrouwbare beroepsgroeporganisatie).

Het stoplicht helpt de consument dus bij zijn keuze.

Literatuur

Advising Patients Who Seek Alternative Medical Therapies

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. Henny Versluis schreef:

    ik krijg heel veel bijwerkingen van de reguliere medicijnen tegen reumatoide artrites, ben nu met voedings supplementen bezig maar kan het niet betalen volgend jaar alles word te duur ,maar het werkt wel ,waarom mogen we niet zelf kiezen wat we willen de alternatieve weg is niet zo duur als de reguliere of heeft big pharma het overal voor het zeggen !!!!!!noemen ze dit een vrij land hahaha we moeten verplicht betalen voor iets wat we niet willen

  2. Jan de Vries schreef:

    Naast diabetes 2 veel pijn in benen,heup en dove voetzolen. Onderzoeken leverden geen resultaten op.
    Zou PeaPlex willen proberen. Wat raadt U mij aan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.