Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > Alternatieve geneeskunde in USA: topspecialisten vooruitstrevend

Alternatieve geneeskunde in USA: topspecialisten vooruitstrevend

Share |
Ook specialisten in de USA nemen complementaire behandelingen (alternatieve geneeswijzen) serieus. In 2005 verscheen bijvoorbeeld eenĀ relevant consensus rapport van de Amerikaanse Cardiologen Vereniging, met een duidelijke en positieve boodschap: complementaire behandelvormen worden gezien als een revolutie binnen het bestaande gezondheidssysteem. Zeer boeiend om te lezen dat men vindt dat het integreren van complementaire behandelvormen op compassie dient te steunen, en dat complementaire behandelvormen een commitment is om patiënten te helpen op fysiek, psychisch en spiritueel niveau.

Cardiologen in de USA blijken in deze zeer vooruitstrevend en wijs! Deze trend zien we ook bij andere specialisten, zoals bij nierspecialisten: een Amerikaans toptijdschrift over nierziekten gaf in juli 2005 een heel nummer uit, gewijd aan complementaire behandelvormen. In de inleiding werd gesteld dat de oude benadering van artsen die de kop in het zand steken voor ‘alternatieve geneeskunde’ niet alleen oerdom is, maar zelfs gevaarlijk voor de patiënten!

Veel relevante informatie over complementaire behandelvormen in de USA gevonden worden in het rapport: Complementary and Alternative Medicine in the United States (2005).

Nederland is in de wereld van de complementaire behandelingen een achtergebleven gebied, nergens wordt er zo weinig gebruik gemaakt van deze methoden. Dit zou o.a. kunnen samenhangen met de uitvergroting in ons land van negatieve publiciteit i.v.m. gevallen als die van Sylvia Millecam en eye4care.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.