Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Gezondheidscolumn > Groot-inquisiteur gevallen: VtdK ongeloofwaardig

Groot-inquisiteur gevallen: VtdK ongeloofwaardig

Share |

Nu was de Vereniging tegen de Kwakzalverij al in toenemende mate ongeloofwaardig, en met het recente uitreiken van de Kackadoris prijs aan zo ongeveer alle ziektekostenverzekeraars hadden de antikwakkers zich al buitengaats gemanoeuvreerd. Maar nu is ook een van de groot-inquisiteurs, prof. dr. Rien Vermeulen, neuroloog aan het AMC., ontmaskerd als fraudeur en leugenaar. Hij bekende op TV net zoals Jansen Steur te werken, met gelogen diagnoses en aangepaste ziektescores als het hem zo uitkwam. Ook bekende hij dat de kwaliteit van zijn dossiervorming vergelijkbaar was met die van de bevriende neuroloog Jansen Steur.

Leugens van Vermeulen kwamen vaker voor

Bij IOCOB was al lang bekend dat Vermeulen zich vaker van leugens bediende. Zo meldde hij nog in 2012 een aantal leugens over de voorzitter van IOCOB aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die daarop onderzoek deed in de praktijk van de arts. Bij inspectie bleek echter dat de handel en wandel van de voorzitter zonder smetten was, en werd geoordeeld dat de melding van Vermeulen ongegrond was en zijn leugens onwaar. Eerder had Vermeulen gemeend in de media de leugen te moeten verspreiden dat de voorzitter van IOCOB geen arts was, maar ook dat kon, weliswaar na advocaten-geweld, recht gezet worden.

Zo staat zelfs nu nog op de website van de VtdK te lezen:

Keppel Hesselink heeft over het onderwerp (palmitoylethanolamide) nog nooit één artikel gepubliceerd in een peer reviewed medisch tijdschrift, aldus neuroloog Vermeulen. 

Een simpele PubMed search met Hesselink of Keppel Hesselink en palmitoylethanolamide levert al meteen 7 hits in peer reviewed tijdschriften op…. Maar de VtdK handhaaft dit soort aperte leugens graag…

Vermeulen geen behandelend arts meer

Nu is een van de bestuursleden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij als dokter op non actief gesteld door het AMC. Vermeulen moet dus nu achter zijn beroepsvermelding van ‘arts’ de afkorting plaatsen n.p. (‘niet praktiserend’). De leugens en fraude worden van Vermeulen werden ook in de neurologenwereld met afschuw aangehoord.

Met een frauderend bestuurslid worden de VtdK uitingen wederom ongeloofwaardiger. Het beeld van het zien van de splinter in andermans oog maar niet de balk in eigen oog dringt zich hier op. Ook de huidige voorzitter van de VtdK maakte zich recent schuldig aan dergelijk laakbaar gedrag, toen zij een buitenlands ayurvedisch therapeut op een taalfout op diens website wees, maar daags later schreef dezelfde voorzitter in haar column op Artsennet “ik wordt” met dt dus….

IOCOB hoopt dat de val van een van de iconen van de VtdK en zijn ontmaskering de taal en toonzetting die de VtdK kiest zullen matigen en dat deze ontmaskering zal uitnodigen tot inkeer en beschaafde intercollegiale omgangsvormen.

Vermeulen wist enkele jaren geleden op de TV te roepen dat hij graag puntmutste (patienten behandelen met niet werkende apparaten om een placebo effect te veroorzaken), nu zal hij ook die puntmuts aan de wilgen moeten hangen, want patienten behandelen mag hij per direct niet meer van het AMC. Een rood licht voor Rien Vermeulen.

De site van de Vereniging tegen de Kwakzalverij zwijgt uiteraard in alle talen. Zij heeft momenteel alleen belangstelling voor de ontmaskering door dezelfde Vermeulen  van atlaskrakers, maar de ontmaskering van eigen bestuursleden is minder relevant….

Op het Artsennet van de KNMG schreef een regulier huisarts:

“Professor Rien Vermeulen, die bedrog pleegt en het niet erg vindt, dat andere artsen dat ook doen. Hij is bij mijn weten bestuurslid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Ja, die meten met 2 maten: Quod licet Iovi, non licet Bovi. En reguliere artsen zijn blijkbaar de goden, de niet-regulieren de runderen. Vermeulen brengt niet alleen neurologen in diskrediet, maar alle integere artsen. ” 

Met die visie sluiten we dit droeve hoofstuk over de teloorgang van moraal bij de niet meer praktiserende neuroloog Vermeulen maar af.

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. JTR schreef:

  Ach, was Herre Kingma ook niet betrokken bij Jansen Steur? Oud hoofdinspecteur gezondheidszorg en bestuurslid Twents Ziekenhuis, zat toch ook in dit clubje VtdK?

 2. Lies van den Broek schreef:

  Kwakzalverij?????
  Onderzoek de dingen en behoud het goede!

 3. Terry Langedijk schreef:

  Klopt het dat de echtgenoot van onze minister Schippers ook zitting heeft in de VtdK?
  Dat verklaart ook een hoop…..

 4. Frederik schreef:

  Het werd tijd!!!

 5. An schreef:

  Heeft u ook zo´n zin in een ¨Meldpunt¨ voor
  alles wat er mis is in de zg. Reguliere
  Geneeskunde: Persoonlijke Ervaringen!

  1. administrator administrator schreef:

   We denken dat dat de geneeskunde nog meer onder druk gaat zetten, misschien kunnen we eens focussen op positieve zaken binnen de reguliere en alternatieve geneeskunde….

   1. Mevrouw uit Valkenswaard schreef:

    N.a.v. je reactie op site VTDK-ongeloofwaardig > Positieve alternatieve geneeswijze: Ostheopatie heeft mijn echtgenoot een operatie en spuiten (veel geld kosten) helpen voorkomen, nu al voor we keer. Chapeau voor de alternatieve geneeswijze, mijn man kan dankzij Noteboom weer lopen en zijn werk hervatten.

 6. Linda Hagenaars schreef:

  en ze zeggen nu dat het aantal doden is gedaald door reguliere missers. (als je gaat kijken hoeveel meer mensen regulier worden behandeld cq afhankelijk worden gemaakt kan dat voor dit moment wel kloppen….)

 7. Koos Eshuis schreef:

  GELD is MACHT, farmacie heeft geld HEEL veel geld en schromen zich er niet voor academische personen voor zich te kopen. Enig idee hoeveel BOETE USD $ Pharmacy in USA heeft moeten betalen in 2013 ?? Waarom/waarvoor ?? wegens o.a.leugens en bedrog.Patienten die zijn overleden door deze winstgevende chemie. WIE van het bestuur in VTDK heeft innige BANDEN met deze MAFFIA ? Maar wel oordelen over Alternatief ….Schande, je zal maar patient zijn bij zo’n VTDKer!

 8. Adriaan Volker schreef:

  Het gaat (vaak) om geld, macht en aanzien in de “reguliere” medische sektor. Het beroerde is dat patiënten hiervan zoveel mogelijk afhankelijk worden gemaakt. Dat gaat uiterst subtiel. Kijk maar naar de praktijk.

  Los hiervan: een internist gaf mij in een consult in volle ernst bij voeding inzake de ziekte van Waldenström aan: “Dan neemt u maar een davitamonnetje”. Hoe bedoelt u, een brevet van onvermogen?

 9. j.hoevens schreef:

  als de reguliere geneeskunde perfect zou funktioneren.

  zou het alternatieve nooit zijn gekomen.

 10. Henk schreef:

  J.Hoevens,u vergist u.Eerst was er de “alternatieve” geneeskunde (kruiden en andere natuurlijke middelen),en sinds ruim een eeuw is er de reguliere sector,gebaseerd op farmaceutisch/chemische middelen.Deze hebben met opzet de indruk,en met succes de indruk gewekt dat de aloude natuurgeneeskunde een recent (en inferieur)alternatief voor hun gifmiddelen zou zijn.Niets is dus minder waar.Hun doel was om alle natuurlijke middelen te vervangen door chemische,patenteerbare middelen waarmee verschrikkelijk veel geld verdiend kan worden.En door de al bestaande natuurgeneeskunde via politieke weg te vervangen door hun op patenten gebaseerde systeem zouden ze een monopolie vestigen.Overigens was WW2 een door IG Farben (Bayer,Hoechst,Basf en anderen) gefinancierde poging om van Europa en vervolgens mondiaal een corporatief-fascistische superstaat te maken.Dat WW2 zonder steun van deze machtswellustige bedrijven onmogelijk zou zijn geweest is door het Amerikaanse legen door onderzoek in 1945 vastgesteld.Tevens stammen de plannen,zoals verwezelijkt in de huidige EU,uit deze periode.Ze zijn in opdracht van de nazi’s uitgedacht door IG Farben.Voor meer informatie is uitgebreide documentatie beschikbaar op de website profit-over-life.

 11. Henk schreef:

  Ter aanvulling:het overgrote deel van de huidige,farmaceutische middelen is direct afgeleid van natuurlijke middelen.Inmiddels staat vast dat de oorspronkelijke natuurlijke middelen doorgaans niet alleen effectiever zijn maar dat deze ook veel minder,vaak zelfs géén bijwerkingen vertonen,in tegenstelling tot de synthetische middelen.Maar die natuurlijke middelen zijn niet patenteerbaar;er valt dus weinig aan te verdienen.Een trucje wat wel gebruikt wordt is om het natuurlijke middelen aan te vullen met enkele andere ingrediënten,zoals de Canadese producent van Sativex (een cannabis-tinctuur,”verrijkt” met enkele etherische olieën waarvan de meerwaarde onduidelijk en twijfelachtig is,en vrijwel zeker alleen toegevoegd om het geheel patenteerbaar te maken).

 12. jan schreef:

  Ik moet zeggen dat ik hier in deze artikelen een sterke overeenkomst zie met de artikelen van de vtdk. Ongeveer even gelijkhebberig. Wie er werkelijk gelijk heeft is voor een leek zoals ik niet zo gemakkelijk te bepalen. Argumenten van wetenschappelijke onderzoeken kan ik niet goed beoordelen , dan zou ik moeten vertrouwen op wat allerlei mensen ,die ik niet ken en van wier betrouwbaarheid ik niets weet. De reguliere middelen zijn in elk geval een lange tijd getest om goedgekeurd te worden.
  De grootste verdienste van de regulieren zit natuurlijk antibiotica vaccinatie en het betere snijwerk.
  Bovendien is de grootste toemame van onze gezondheid niet door artsen maar door riolering en hygiene.
  Ik slik niet zomaar allerlei middelen niet regulier en niet alternatief. De meeste ongemakken gaan vanzelf over en voor ernstige zaken zou ik me richten tot iemand die er verstand van heeft.
  Er wordt iets gezegd over de inkomsten van farmaceutische bedrijven.. Nou als ze je voor een mini flesje blauwe spa (met mss een beetje alcohol) een tientje laten betalen dat is in mijn ogen toch ook flink kassa.
  Het is een rijk scala aan middelen en denkwijzen , ik zou ze niet allemaal veroordelen maar ook niet zomaar accepteren.
  Sommige denkwijzen vind ik eigenlijk onzin.
  Iedere middelbare scholier die opgelet heeft bij scheikunde ,die snapt dat de hoge verdunningen in de homeopathie geen werking kunnen hebben. Ja wordt er dan gemompeld :geheugen van water ;nou ja maak dat een ander wijs. Dat mensen zich beter voelen na een slok D30 dat zou best kunnen ,vraag maar aan de psychologen.
  Acupunctuur lijkt mij ook onzin. Energiebanen in je lichaam? Ja dat sommigen dat honderden jaren geleden dachten ok. Maar men wist toen niet zoveel van de werking van het lichaam.
  Al die andere middelen ja… het zou kunnen. Maar ik wordt altijd wat wantrouwig als die middelen goed zijn voor tientallen verschillende kwalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *