Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Kinkhoest behandelen met PEA

Kinkhoest behandelen met PEA

Share |

Kinkhoest kan lang duren. En kinkhoest treedt steeds vaker bij volwassenen op. Dan ben je weken tot maanden uit de running, en je hoest eindeloos. Gewone middelen, zoals aspirine etc, of een warme grog helpen niet. Wat te doen?

De behandeling met het natuurlijke middel palmitoylethanolamide (PeaPure, een PEA-houdend product) kan uitkomst bieden. Palmitoylethanolamide (PEA) is een natuurlijke stof, die in ons lichaam zit, en geproduceerd wordt om ontstekingen en pijnen tegen te gaan. Bij langdurige infecties, zoals bij de kinkhoest, wordt het lichaam echter uitgeput en kan niet voldoende PEA meer produceren.  Behandeling met het supplement PEA kan dan een uitkomst bieden. 

Twee ouders, die allebei kinkhoest gekregen hadden van hun kleine kindje, kwamen niet van het hoesten af. Het duurde weken en werd maar niet beter. Typisch voor kinkhoest. De vader had ernstige zenuwpijn en er werd door een arts PeaPure voorgeschreven. Tot beider verrassing was binnen twee weken niet alleen de pijn stukken minder, ook de kinkhoest symptomen waren bijna verdwenen. Zijn vrouw echter, die geen PeaPure gebruikte, kuchte en hoestte nog volop, zonder tekenen van verbetering.

Ook zij ging toen PEA gebruiken. Na 2 weken waren ook bij haar de hoestbuien vrijwel verdwenen.

PEA is al jaren geleden onderzocht als middel tegen luchtweginfecties. Zoals griep en verkoudheden. In 5 verschillende studies met in totaal meer dan 2000 patienten, waaronder ook jonge kinderen, is gebleken dat PEA de symptomen van respiratoire (luchtweg)infecties vermindert en het herstel bevordert. Die resultaten worden midden 2013 uitvoerig besproken in een internationaal medisch tijdschrift over ontstekingen.

Kinkhoest en luchtweg infecties behandelen met natuurlijk palmitoylethanolamide

Ofschoon enkele gevallen niet bewijzend zijn, is het zinvol PEA te proberen bij kinkhoest. Het middel is immers natuurlijk en bewezen veilig. In 2013 werd zelfs bekend dat extreem hoge doseringen van dit lichaamseigen middel geen problematische bijwerkingen opleveren (zelfs tot 100 mg per kg lichaamsgewicht. Dat komt omdat het teveel van PEA in het lichaam makkelijk afgebroken wordt tot simpele kleine moleculen, die vervolgens hergebruikt kunnen worden in de cel membraan.

Tijdens kinkhoest ontstaat een negatieve reactie in het lichaam, door bijvoorbeeld een toename van ontstekings-actieve moleculen, zoals TNF-alpha. [1] [2] We weten van PEA dat PEA de overmatige TNF alpha activiteit tegengaat.

Het belang van PEA bij kinkhoest gaat nog verder. Patienten met deze aandoening zijn namelijk veel gevoeliger voor griep dan gezonden. Dat komt omdat de ziekte bacterie onze weerstand ondermijnt. [3] Aangezien PEA ook een weerstandondersteunende werking heeft bij griep lijkt het innemen van PEA bij kinkhoest zelfs een dubbele functie te kunnen hebben. De kinkhoest symptomen gaan mogelijk eerder weg, en de kans op griep krijgen tijdens de kinkhoest wordt kleiner.

Onder de volgende link staat meer in detail over de behandelingseffecten van PEA bij kinkhoest. 

Omdat PEA bewezen effectief is bij verschillende luchtweg infecties, en tot hoge doses ook geheel veilig is, krijgt PEA een groen licht voor de behandeling van luchtweg infecties.

Waarschuwing: helaas is er een Amerikaanse site die deze tekst letterlijk heeft overgenomen, gewoon gestolen dus en als reclame inzet voor hun middel PeaCure, terwijl de lange termijn veiligheid van dat middel geheel onbekend is. Er staat o.a. schaamteloos: ‘ The father suffered from serious nerve pain and his practitioner prescribed him PeaCure.’ Dat is natuurlijk uiterst verdacht, daar deze casus 3 jaar geleden, en lang voor PeaCure in de VS op de markt kwam door IOCOB op deze site gezet is. IOCOB is zeer ontstemd door deze schending van haar copyright.

Referentie

[1] Zhang X, Hester SE, Kennett MJ, Karanikas AT, Bendor L, Place DE, Harvill ET. | Interleukin-1 receptor signaling is required to overcome the effects of pertussis toxin and for efficient infection- or vaccination-induced immunity against Bordetella pertussis. | Infect Immun. | 2011 Jan;79(1):527-41. doi: 10.1128/IAI.00590-10. Epub 2010 Oct 25.

[2] Andreasen C, Powell DA, Carbonetti NH. | Pertussis toxin stimulates IL-17 production in response to Bordetella pertussis infection in mice. | PLoS One. | 2009 Sep 17;4(9):e7079. doi: 10.1371/journal.pone.0007079.

[3] Ayala VI, Teijaro JR, Farber DL, Dorsey SG, Carbonetti NH. | Bordetella pertussis infection exacerbates influenza virus infection through pertussis toxin-mediated suppression of innate immunity. | PLoS One. | 2011 Apr 20;6(4):e19016. doi: 10.1371/journal.pone.0019016.

Berichten

 1. Sjaak Willems schreef:

  Mijn man ligt in het ziekenhuis met dubbele longontsteking en 2 vernauwde bloedvaten.
  Na veel medicatie gaat de ontstekingswaarde (268)na 11 dagen weer omhoog van 91 naar 98.
  Is palmitoylethanolamide (PeaPure Normast) een goede medicatie voor hem om weer te herstellen. Hij kan nu niet gedotterd worden vanwege de hoge ontstekingswaarde.
  Hopelijk kunt U mij uitleg geven. Bvd Agnes Willems

 2. Jan Scheepers schreef:

  Hallo,
  Is PEA ook geschikt voor andere langdurende hoest?
  Heeft het bijwerkingen?
  Is het bloedverdunnend?
  Bij voorbaat dank voor Uw reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *