Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Gezondheidscolumn > Von Feyermorgen: Vampieren op het Internet!

Von Feyermorgen: Vampieren op het Internet!

Share |
dr_feyermorgen.jpeg

Professor Ludwig von Feyermorgen, de bekende Duitse wetenschapskriticus, was in Nederland om enkele lezingen te geven over de beperktheden van het menselijke kenvermogen en de biologische drift om zich en zijn eigen mening zichtbaar te maken en op te blazen. Dat alles, zo beklemtoonde Von Feyermorgen, stuurt grote delen van de wetenschap en het wetenschappelijk discours.

Het is eigenlijk heel simpel, elk mens ziet zichzelf als de spil van het universum. De wijze weet echter dat dit een biologische glitsch is van onze genen en transcendeert deze biologische drivers. De dommen daarentegen zoeken ijverig naar kansen om zich op te blazen. 

Je opblazen gaat het beste als je anderen neersabelt. Maar als die anderen dan daarna dood zijn, of weglopen, is het spel uit. Vandaar de nieuwe vampier tactiek.

Vampieren op het web 

In vele blogs worden o.a. door de kwakbusters extreme visies geventileerd, en zo proberen ze de aandacht te trekken van diegenen die ze bekladden. Ook onder de gordel steken, zoals het meestal ook gaat bij uitingen van de leden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, is een hobby daarbij. Deze gedragingen lijken veel op die van de oranje spinnenwesp, die herhaaldelijk zijn prooi in de buik steekt, om hem zo te verlammen.

Professor Von Feyermorgen wees erop dat het internet volloopt met gefrustreerden en neurotici, die door het afscheiden van onbetamelijke artikelen hun prooi trachten te verlammen met hun gif, en de wesp Cryptocheilus bicolor is daar een mooi voorbeeld van. Vervolgens muteren deze organismen tot vampieren, die door chronisch aan te vallen hun prooi trachten te ontdoen van het creatieve bloed.

Von Feyermorgen demonstreerde zijn visie op enkele weblogs waar zogenaamde kwakbusters repetitief hun gif uitstorten en waarschuwde ervoor deze vampier technieken te negeren, door de internetvampiers zelf te negeren en hun niet te voorzien van wat voor repliek dan ook. Hij verwees naar de fysiologie van de vampier, die bij afwezigheid van bloed langzaam mummificeert.

Zijn visie was van grote waarde voor zijn aandachtige gehoor. 

November 2010 

 

 

Berichten

 1. PeterEBM schreef:

  Dit op jullie website was ook geniaal:

  Het heilige geloof in EBM is doorgeslagen, dat zegt niet alleen de voorzitter van IOCOB, maar ook de hoofdredacteur Ben Crul in Medisch Contact van 18 maart 2010. Hij zet enkele duidelijke vette vraagtekens bij de EBM, geheel in lijn met de kritiek van IOCOB het laatste jaar en de visie van professor Ludwig von Feyermorgen hier op deze website. Wat zegt Crul verder?
  Evidence-based medicine, hoe bejubeld ook, heeft zijn schaduwkanten. Het kan nodeloos stagneren. We durven vaak iets niet te doen (en mogen dat ook niet) als het effect niet onomstotelijk bewezen is.

  Eerst is namelijk de wetenschap aan de beurt. En pas als die na vele jaren klaar is, kunt u in uw praktijk misschien iets met de resultaten doen. Een oerveilige gang van zaken, dat wel. Bij de introductie van nieuwe medicijnen geen slechte zaak, maar het heilige geloof in EBM is doorgeslagen.

  De patient gaat voor!

  Ja, het heilige geloof in EBM is zeker doorgeslagen ten nadele van menige patient. Geloof dat is verworden tot verafgoding van EBM. Als een neuroloog geen baclofen meer mag geven aan een patient met MS en pijnlijke spasmen, omdat het niet onomstotelijk bewezen is, maar wel werkt, wat doe je dan? Juist, een goede arts lapt die afwezige bewijzen gewoon aan zijn laars. De patient gaat voor!

  Voor het bewijs van geleerden die in witte zolderkamers van wetenschap studies uitgedacht hadden, met negatieve resultaten waar wij op de werkvloer niet op zitten te wachten. Studies die bovendien qua design meestal geheel onzinnig zijn. Wetenschappelijk hoogst boeiend, maar voor de praktiserende arts en de patient die hij wil helpen zinloos.

  Dat gaven grote vrijdenkers in de medische wetenschap, zoals Sir Ian Chalmers en de professoren Ioannides en Von Feyermorgen in 2009 al verschillende malen aan.

  In de gerelateerde artikelen hieronder ziet u vele bewijzen dat EBM geheel ten onrechte een kerkelijke status heeft gekregen. Dat zegt nu ook de hoofdredacteur van Medisch Contact…

  Von Feyermorgen, IOCOB en Resurrection

  Von Feyermorgen is de drijvende kracht achter de nieuwe kring van critici op de pretenties van de moderne geneeskunde, de EBM. Deze kring noemt zich Resurrection omdat ze een nieuwe inclusieve medische wetenschap tot stand wil brengen, die zich alleen richt op wat zinvol is voor de patient. Alle discussies over alternatief en regulier willen ze overboord zetten als relicten van een oud zwart-wit denken. Hun uitgangspunt wordt verwoord in het manifest Resurrection Modern Medicine (RMM):

  Medical science stands accused of providing an incomplete understanding of health because it is founded on linearity, reductionism, and positivism.

  Ze stellen in hun manifest dat het tijd wordt voor een totale herorientering op medische feiten en medische wetenschap:

  Good evidence is often deficient in many areas, and lack of evidence and lack of benefit are not the same, aldus het manifest.

  Door het werk dat IOCOB in Nederland doet, is een van haar bestuursleden gevraagd mede zitting te nemen in Resurrection. Zo heeft onze stichting de mogelijkheid om vaker met Professor Von Feyermorgen van gedachten te wisselen. Zijn opvattingen over de hedendaagse medische wetenschap zijn zeer kritisch en liberaal, en onze stichting zal de mogelijkheid krijgen zijn baanbrekende analyses in Nederland te presenteren.

 2. Paula schreef:

  Prof Feyermorgen bestaat helemaal niet, wordt hier een toneelstukje opgevoerd door het IOCob en PeterEBM ?
  rare bedoeling

 3. PeterEBM schreef:

  uit de literatuur die ik van von Feyermorgen ken, blijkt dat deze man helemaal niet dood is Paula, maar behoorlijk heftige inzichten heeft die de EBM in een nieuw daglicht stellen…Lees maar eens wat zijn hand! Hij zit in Berlijn begrijp ik.

 4. Paula schreef:

  @PeterEBM,

  Welke Universiteit in Berlijn dan, PeterEBM ? Waarom kan ik geen artikelen van Von Feyermorgen vinden ?
  En waarom wordt er op meerdere websites geschreven dat Von Feyermorgen een verzinsel van het IOCOB is ?
  Er zijn al genoeg mensen en websites die alternatieve behandelingen belachelijk maken en ik heb geen behoefte om uitgelachen te worden als ik met uitspraken van een niet-bestaande prof aan kom zetten.

 5. PeterEBM schreef:

  Nou Paula, we zien hem toch duidelijk staan daarboven,….een echte duitse prof zo te zien..

 6. Cryptocheilus schreef:

  @ PeterEBM

  Een Oostenrijkse Prof.

  http://cryptocheilus.wordpress.com/2010/11/06/de-sokpoppen-van-het-iocob/

  Grüssgottie.

  @ Paula

  “ik heb geen behoefte om uitgelachen te worden als ik met uitspraken van een niet-bestaande prof aan kom zetten.”

  Terechte scepsis.

 7. Japie krekel schreef:

  Ook dit is Von Feyermorgen niet! Waarom doen jullie dit eigenlijk, een niet bestaande Prof opvoeren?

 8. iocob schreef:

  er waren tijden dat mensen begrepen wat de essentie is van een alter ego…maar nu is de humor uit de wereld en neemt iedereen alles serieus…terwijl er eigenlijk niets serieus is

 9. iocob schreef:

  er waren tijden dat mensen begrepen wat de essentie is van een alter ego…maar nu is de humor uit de wereld en neemt iedereen alles serieus…terwijl er eigenlijk niets serieus is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.