Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Acupunctuur > Doorbraak: acupunctuur bij spanningshoofdpijn

Doorbraak: acupunctuur bij spanningshoofdpijn

Share |
spanningshoofdpijn.gifDe sceptici zullen er nu toch wel aan moeten. Acupunctuur is echt regulier. Wederom een positieve Cochrane meta-analyse, gedateerd Januari 2009. We zullen er weinig woorden aan vuil maken. Naast de vele andere positieve studies onderschrijft nu de 'hoogste' instantie de werkzaamheid van acupunctuur bij spanningshoofdpijn. Met 6 nieuwe studies op het gebied van spanningshoofdpijn kan niemand er meer omheen:

In the previous version of this review, evidence in support of acupuncture for tension-type headache was considered insufficient. Now, with six additional trials, the authors conclude that acupuncture could be a valuable non-pharmacological tool in patients with frequent episodic or chronic tension-type headaches. [1]

Acupunctuur heeft dus een plaats ingenomen naast de medicamenteuze behandeling van spanningshoofdpijn als een volwaardig ‘alternatief’, of liever een volwaardig ‘regulier’…. 

Referentie

[1] Linde K, Allais G, Brinkhaus B, Manheimer E, Vickers A, White AR. | Acupuncture for tension-type headache. | Cochrane Database Syst Rev. | 2009 Jan 21;(1):CD007587. doi: 10.1002/14651858.CD007587.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.