Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > IOCOB tegen Vereniging tegen de Kwakzalverij

IOCOB tegen Vereniging tegen de Kwakzalverij

Share |

Er zijn veel bezoekers van onze website die ons gevraagd hebben of het niet veel beter is om de Vereniging tegen de Kwakzalverij geheel links te laten liggen en geen enkele aandacht aan ze te besteden. Zelfs de eerbiedwaardige KNMG vindt anno 2008 de anti-kwakkers schreeuwers en fanatici. Links laten liggen dus? Omdat ons dat vaker gevraagd werd het volgende. Geen aandacht besteden aan de vormen van communicatie van de Vereniging tegen de Kwakzalverij in de media helpt niet. Dat is ons gebleken.

Dat heeft IOCOB namelijk in de eerste jaren van haar bestaan gedaan. En ook op het Fusion congres in Rotterdam werd opgeroepen om zelfs het woord met de K nooit meer te noemen. De doodzwijgstrategie. Maar die werkt dus niet. Leden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij hebben zich strategisch gemanouvreerd op allerlei plaatsen in onze samenleving. Ze managen vrijwel alle onderwerpen rond alternatieve geneeskunde op Wikipedia, zelfs het lemma IOCOB. En zelfs via Wikepedia gaan ze door met laster verspreiden! Ze hebben invloed op bijna alle grote kranten in Nederland, schrijven in Medisch Contact, worden altijd door journalisten gevraagd commentaar te leveren op alternatieve geneeskunde en komen op TV.

Bullterrier en leugens

De bestuursleden en kaderleden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij hebben een soort bullterrier mentaliteit en eenmaal in een thema vastgebeten laten ze niet los. Als u de website van de Vereniging bezoekt, ziet u hun geengageerdheid. Laten we het zo noemen.

Maar omdat ze alles over een kam scheren, veelal op de man spelen, en helaas in de media gebruik maken van onwaarheden en suggestieve onjuistheden, meent IOCOB dat we de activiteiten van de Vereniging zo transparant mogelijk moeten maken voor de Nederlandse samenleving. Zo deinzen ze er zelfs niet voor terug om gebruik te maken van aperte leugens en Machiavelistische handgrepen tegen stichting IOCOB. Want inmiddels is stichting IOCOB voor hen ‘staatsvijand nummer 1’ geworden.

Een website vraagt zich af of IOCOB wat concreter kan worden over die leugens. Nou, een ervan op de site van de VtdK is dat de voorzitter van IOCOB gebruik zou maken van warme oliebehandelingen van het voorhoofd om inzicht te vergroten van patienten in alternatieve geneeskunde…Die bizarre leugen is gebaseerd op het plaatje van een shirodara behandeling op de homepage van de stichting. Om daarbij zo’n heel verhaal te verzinnen, daarvoor moet je toch wel erg van de werkelijkheid afwijken…. 

Een andere is dat de voorzitter van IOCOB  warm vorstander zou zijn van de EAV, de electroacupunctuur volgens Voll. Nou daar is de voorzitter van IOCOB een fervent tegenstander van.  

Een derde leugen is die van voorzitter Renckens, die Keppel Hesselink op het net een zelf benoemde professor in de acupunctuur noemde.

Dat waren enkele voorbeelden van leugens…… 

Het jarenlange ‘engagement’ van de anti-kwakkers is de oorzaak van het feit dat in Nederland de Geintegreerde Geneeskunde niet van de grond komt, er geen enkele universiteit een leerstoel heeft op dit gebied en dat goedwillende en gemotiveerde artsen en therapeuten verguisd worden. We hebben wel respect voor hun gedrevenheid….

Wikipedia terreur

Zeer storend is dat de leden van de vereniging tegen de kwakzalverij ook de inhoud van Wikipedia beinvloeden, en zelfs bij het editen hun leugens en lasters kunnen uitten. Zo werd een lemma over transpersoonlijke meditatieve acupunctuur verwijderd en de voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij wist erbij fijntjes op de merken, en we citeren:

Ik heb mijn grote twijfels bij de integriteit van deze Jan M. Keppel Hesselink. 27 aug 2007 Onder professoren Uitgegeven: 09 Juni 2006 Laatst gewijzigd: 16 Juli 2006 https://www.kwakzalverij.nl/php/display/ap/554/1 Gebruiker Genetic C.N.M.Renckens 

Natuurlijk mag iedereen aan iemands anders zijn integriteit twijfelen, maar om dat in de editer van Wikepedia te melden, dat gaat toch wel heel ver! 

IOCOB en YOU-TUBE 

Vandaar dat IOCOB met teksten en Utube filmpjes aandacht vraagt voor de tendentieuze berichtgeving, de leugens en commentaren van onze collega’s van die vereniging.

IOCOB heeft het bestuur van de Vereniging al meerdere malen op de koffie uitgenodigd, om zonder journalisten erbij eens een discussie te voeren over de essentie van hun en onze activiteiten. Omdat IOCOB het moeilijk kan geloven dat beide organisaties uiteindelijk niet hetzelfde willen voor de patient, namelijk het beste. Helaas heeft de Vereniging die uitnodigingen niet aangenomen en dialoog is blijkbaar erg lastig.

Dialoog op de buis of de radio, zoals in dit jaar diverse malen plaatsvond, levert niets op. De aloude weg these-antithese-synthese kunnen we schijnbaar niet gaan.

IOCOB roept de bezoekers van onze website op, om waar mogelijk te wijzen op de eenzijdigheid in de Nederlandse media als het alternatieve geneeskunde aangaat, en te verwijzen naar onze stichting voor objectief en open commentaar. En we sluiten af met de verzameling IOCOB U-tubes met betrekking tot de Vereniniging tegen de Kwakzalverij:

Op de man spelen:


 

Vooroordelen:


 

Renckens en het Berufsverbot:


 

Secretaris VtdK vindt journalisten medische analfabeten:


 

Berichten

 1. Tom Meijer schreef:

  U biedt een heel mooi overzicht van de kwakzalverij in Nederland. Het is een beschamende zaak dat kwakzalverij hier zo openlijk en gemakkelijk gepromoot en beoefend kan en mag worden. Een volledig verbod van al deze schadelijke onzin zou vandaag en niet morgen moeten ingaan.

 2. Tom Meijer schreef:

  1761

  Tom Meijer – algemeen
  21-12-2009 17:18:07

  U biedt een heel mooi overzicht van de kwakzalverij in Nederland. Het is een beschamende zaak dat kwakzalverij hier zo openlijk en gemakkelijk gepromoot en beoefend kan en mag worden. Een volledig verbod van al deze schadelijke onzin zou vandaag en niet morgen moeten ingaan.

  ]]>

  ]]>1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *