Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Vrouwenziekten > Bekkenpijn: vagina, vulva, en blaaspijn natuurlijk behandelen

Bekkenpijn: vagina, vulva, en blaaspijn natuurlijk behandelen

Share |

Bekkenpijn omvat veel verschillende soorten pijn. Vaginale brand, vaginale pijnen, pijnen bij geslachtsgemeenschap, het blaaspijnsyndroom, chronische bekkenpijn, pijn bij endometriose, dat zijn allemaal heel lastig te behandelen aandoeningen, die de kwaliteit van leven voor vrouwen ernstig kunnen verlagen.

De pijnstillers die in het algemeen gegeven worden bij deze chronische pijnen zijn vaak niet heel populair door de vele bijwerkingen ervan.

Nu is er een nieuwe familie van pijnstillende stoffen, op natuurlijke basis, bestaande uit onder anderen lichaamseigen stoffen, die kunnen helpen bij dit soort pijnen. Deze middelen zijn supplementen en creme's die zonder recept te krijgen zijn. Samen met technieken zoals PENS die we hanteren in ons instituut voor neuropathische pijn, en de door ons ontwikkelde medicinale creme's, zijn dit soort chronische pijnsyndromen zinvol te behandelen.  

Op de speciaal voor vrouwen geschreven site https://info4vaginalebrandpijn.wordpress.com/about/  staat veel meer informatie over vrouw-specifieke klachten.  

Zie ook: https://painfulbladder.tumblr.com/ 

Bekkenpijn: nieuwe aandacht voor chronische pijnsyndromen van het bekken

Bekkenpijn is pas de laatste 10 jaar binnen de aandacht van artsen gekomen. Inmiddels is er aardig wat klinisch onderzoek gedaan naar de effecten van de natuurlijke stoffen zoals palmitoylethanolamide, en het is duidelijk dat er een goede pijnstillende werking van uit gaat, en daarnaast kan PEA ook chronische ontstekingen verminderen.

Natuurlijke middelen voor vagina en vulva pijnen, voor blaaspijn en bij endometriose 

Deze middelen zijn beschikbaar gekomen in Nederland als supplementen sinds 2010 en er zijn inmiddels wereldwijd meer dan een miljoen patemten mee behandeld. Het gaat om: 

  1. Normast (voor algemene chronische pijnen zoals rug- en hernia pijnen, artrose pijnen, carpaal tunnel syndroom, pijnen bij diabetes),
  2. Pelvilen (voor bekken pijn, pijnlijk blaassyndroom, endometriose en vaginale pijnen) en
  3. PEA creme, een lokaal te gebruiken creme bij bekkenpijnen brengt op een natuurlijke wijze de balans terug bij bijvoorbeeld pijnlijke vulva en vagina. Hieronder en op de website info4vabinalebarndpijn meer over deze middelen voor pijnen die vrouwen treffen.

 Aandoeningen die in meer detail op die site besproken worden zijn: 

  1. het chronische blaaspijnsyndroom
  2. endometriosepijnen
  3. brandende pijnen in de vagina 
  4. lichen planus van de vagina 
  5. vulvodynie 
  6. vaginitis 

Op de speciaal voor vrouwen geschreven site https://info4vaginalebrandpijn.wordpress.com/about/  staat veel meer informatie over vrouw-specifieke klachten.  

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *