Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Geneeskunde mag geen speeltje zijn volgens Renckens - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geneeskunde mag geen speeltje zijn volgens Renckens

Geneeskunde mag geen speeltje zijn volgens Renckens

Share |
Dr Renckens, de voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij besprak in het NRC van 20 december zijn visie op al die vreselijke artsen die onzin verkopen. Renckens heeft het druk met schrijven, maar gelukkig hoefde hij vor het NRC alleen maar cut en paste te doen van passages, die hij ook gebruikte in het eigen blaadje van de vereniging. Daar, en in het NRC konden we genieten van zijn snedige opmerkingen, zoals: Evidence Basd Medicine (EBM) is een pijnbank gebleken voor de reguliere geneeskunde, maar een brandstapel voor de alternatieve. Hij had natuurlijk toch niet opgelet bij het KNMG congres in Utrecht in November, want toen was hij steeds aan het roepen dat alles zo vreselijk was, en dat je niet regulier en alternatief tegelijk kan denken, omdat je dan door cognitieve dissonantie overmand wordt (zie elders op de website). Want als hij wel had opgelet, had hij gehoord hoeveel gegevens er zijn waaruit blijkt dat vele alternatieve behandelingen OOK EBM zijn.....zoals acupunctuur en hypnotherapie.

Maar Renckens luistert niet, hij zendt alleen. En altijd weer dezelfde boodschap. Er bestaat voor hem alleen maar één soort alternatieve geneeskunde en dat is totale onzin. In het lijfblaadje van de vereniging had Renckens ook al laten weten dat de voorzitter van IOCOB en de voozitter van het NIKIM geen lid van de vereniging tegen de kwakzalverij konden worden. Want acupunctuur is onzin en Geintegreerde Geneeskunde is kwakzalverij…Hij heeft dus ook niet geluisterd naar Ines von Rosenstiel die uitgelegd heeft wat Geintegreerde Geneeskunde precies is, en dat het momenteel op meer dan 30 topuniversiteiten in de USA onderwezen wordt. Ach, die Amerikanen, allemaal onzin volgens Dr Renckens.

Renckens tegen snellere bevallingen 

Dat vrouwen sneller bevallen met acupunctuur, dat je minder oxytocine nodig hebt, minder postoperatieve pijn, en minder misselijkheid en braken door acupunctuur is natuurlijk ook allemaal  onzin…Dat zou hij als vrouwenarts toch boeiend moeten vinden. Maar ja, hij leest onze website niet, want hij heeft het te druk met steeds dezelfde boodschap in de media sturen…

Gelukkig nemen steeds minder mensen hem serieus, omdat de inhoudelijkheid van zijn betogen tegen alternatieve geneeskunde gekenmerkt wordt door afwezigheid van feiten, verdachtmakingen, het op de man spelen en verder alleen maar vooroordelen.

 Bron

Cees Renckens. Geneeskunde mag geen speeltje zijn. NRC 20 december pagina 8 (opinie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *